Miloš Biković otvara festival „LIFFE“ u Leskovcu

0
423
Miloš Biković / Foto:V.K./printscreen(juznevesti.com)

Svečano otvaranje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije zakazano je za sredu 18. septembar od 19 sati u Narodnom pozorištu, a otvoriće ga glumac Miloš Biković. Nakon ceremonije otvaranja biće prikazan film Balkanska međa u kojem Biković igra glavnu ulogu.

LIFFE će se održati po 12. put od 18. do 22. septembra, a tokom 5 festivalskih dana, kako najavljuju organizatori, na 5 lokacija u Leskovcu, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona koji su nastali u poslednjoj godini.

Biković kaže da postoji više razloga zbog kojeg voli da dolazi u Leskovac na LIFFE.

Drago mi je što sam deo ove manifestacije najpre zato što je u pitanju festival čije glavno priznanje nosi ime Živojina Pavlovića, drugo što su svaki put kad sam dolazio u Leskovac svi filmovi bili toplo primljeni kod publike, zato što festival promoviše južni deo naše zemlje i zato što je promocija filma i festivala nešto što smatram pobedom kulture – rekao je glumac.

U okviru pratećeg programa, u četvrtak 19. septembra, 2. dana festivala publika će imati priliku da razgovara sa Milošem Bikovićem na programu „Predstavljamo u krupnom planu“ i on će se održati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra od 18 sati.

Podsetimoprikazivanje filma Balkanska međa koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine zabranjivano je 2 puta u Bujanovcu, a tim povodom oglasilo se i Ministarstvo kulture.

Ovogodišnju nagradu za promociju regionalne filmske umetnosti u svetu koju dodeljuje žiri Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE biće uručena srpskom glumcu Bogdanu Dikliću.

Ljubomir Filipov
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime