Milović i Ivanović: Lekaru prekinuta specijalizacija, molimo građane da izdrže pritisak

0
756

Kandidatu za odbornika u Severnoj Mitrovici, na listi GI „SDP“ Olivera Ivanovića za lokalne kosovske izbore prekinuta je specijalizacija šest meseci pre kraja. Iz mitrovičke bolnice prebačen je da radi u Sočanicu. Pritiske trpi i supruga kandidata na listi „Za naš Zvečan“ zaposlena u Zavodu za javno zdravlje – najnoviji su detalji koje su danas, na konferenciji za štampu, izneli kandidati za gradonačelnike i nosioci ovih lista, Oliver Ivanović i Dragiša Milović, odbijajući, međutim, da saopšte njihova imena zbog, kako su naveli, bezbednosti samih kandidata. Najveće pritiske, tvrde, trpe zaposleni u prosveti i zdravstvu. Zaposlenima u prosveti, koji rade pod ugovorom – isti se prekidaju, a na njihova mesta, navode dalje, dovode se „partijski kadrovi“. Ovi politički subjekti, kako su prethodno najavili, podneli su tri krivične prijave protiv NN lica zbog navodnog pritiska na kandidate koji su povukli kandidature.

„Bio je pozvan da dođe kao neophodan kadar – raspoređen je u Sočanici, sada tamo obavlja posao lekara opšte prakse. Prima pacijente što je dobro i humano i što, između ostalog, pokazuje da nas ništa ne može slomiti,“ kazao je Ivanović govoreći o kandidatu za odbornika sa njegove liste kojem je, kako ovi političari tvrde, prekinuta specijalizacija.

Ivanović navodi i da je ovaj lekar prebačen na drugo radno mesto „samo zato što nije na listi na kojoj je želelo rukovodstvo KBC u Kosovskoj Mitrovici“.

Statistika iz KP-a: 29 paljevina od ’99. Pet rešeno

S obzirom na to da su ranije najavili da će od Kosovske policije zatražiti statistiku krivičnih dela – paljevina automobila i koliko je njih rešeno – pitali smo Milovića i Ivanovića da li su dobili podatke.

„Dobio je (prim.red., advokat Nebojša Vlajić) odgovor dan pre isteka roka, što znači da je policija pažljivo pratila hoćemo li mi insistirati na toj informaciji. Ako se dobro sećam, 29 paljevina je bilo, a rešeno je 5 – što je zabrinjavajuće. Ja mislim da cifra faktički nije tačna, s obzirom na to da se verovatno odnosi na one paljevine koje su prijavljene Kosovskoj policiji, a ja znam mnoge koje nisu prijavljene. Ne treba da podsećam da među paljevinama ima nekoliko automobila kosovskih policajaca, pa ako se policija ne potrudi da reši problem svojim kolegama, kako će nama običnim građanima,“ rekao je Ivanović.

Govoreći o pritisku koji navodno trpe zaposleni u prosveti, Ivanović kaže:

Da Vas podsetimo:  Vučiću sram te bilo – pokrenuo si lov na srpsku dijasporu!

„Osobe koje imaju ugovore – raskidaju im se, da bi se na ta mesta, po svoj prilici, dovodili partijski kadrovi.“

Prvo prekinu ugovor o radu bliskom porodičnom srodniku pa dovedu partijski kadar

Ovaj „nezakoniti čin“, ocenjuje lider GI SDP, ima dva elementa:

„Prvo se uklanja blizak srodnik našeg kandidata sa liste, a onda se dovodi partijski kadar iz pomoravlja ili nekog drugog kraja.“

Ovo je, tvrdi Ivanović, „pokušaj da se obeshrabre oni koji su na našoj listi, a da se drugoj obezbedi lagodniji prolaz“.

Milović: Stanje nezabeleženo, pozivi podrške građana. Ovo ludilo da prestane

„Od osnivanja opštine Zvečan pratim izbore i učestvovao sam i bio odbornik, zamenik predsednika i predsednik opštine, ali ovaj ambijent, ovo stanje je zaista nezabeleženo,“ navodi Milović, sa druge strane.

Ipak, dodaje da:

„Bez obzira na sve pritiske, moram da kažem da dobijam na stotine poziva od naših sugrađana koji nam daju podršku da izdržimo i mi ćemo sigurno izdržati, a ja te građane molim da i oni izdrže pritiske i da na izborima pred nama izaberu one za koje oni misle da su najbolji.“

Milović navodi i da, uprkos tome što su pomoć zatražili i od organa iz Beograda, reakcije, za sada, kako navodi, nema. Predstavnike Kancelarije za KiM i Srpske liste pozvao je još jednom da se sastanu i, kako je naveo, ako je potrebno razgovaraju.

„Ne želimo da naši građani, i naša deca žive u ambijentu kakav je sad. Ovo ludilo mora da se zaustavi,“ ponovio je još jednom Milović.

Na konferenciji su govorili i odbornik SDP u opštini Srbica, Miloš Kovačević, i kandidat za gradonačelnika u Ranilugu, Boban Jevtić.

Lista GI SDP i Za naš Zvečan suočavaju se sa povlačenjem kandidatura svojih kandidata za odbornike, i optužuju Srpsku listu za pritisak. Srpska se povodom ovih navoda nije oglašavala.

Da Vas podsetimo:  Samo tri zemlje EU će u krizi proći gore od Hrvatske!

Krajem juna i Dragiši Miloviću i Oliveru Ivanoviću u istoj nedelji zapaljeni su privatni automobili. Kosovska policija se još uvek nije oglasila sa informacijom o ishodu istraga.

kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime