Ministar Đorđević u poseti Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima

0
1040

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa svojim saradnicima, posetio je Dečije odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima, koje je prvi put nakon 35 godina od izgradnje rekonstruisano zahvaljujući sredstvima koja je obezbedilo resorno ministarstvo.

Za rekonstrukciju objekta izdvojeno je 30 miliona dinara, u okviru Sporazuma o saradnji, koji su potpisali ministar Đorđević i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović u aprilu ove godine, a čija je ukupna vrednost 433.300.000‬ dinara.‬

U odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima će tokom letnje sezone, od 18. juna do 31. avgusta 2019.godine, na oporavku biti 1.830 dece, a u vreme posete ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u njemu boravi 247 dece .

“Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da deci obezbedimo objekat za rehabilitaciju i rekreaciju kakav i zaslužuju. Deca su naš prioritet I resorno ministarstvo će nastaviti da ulaže maksimalne napore kako bi im omogućili sve što im je potrebno”, rekao je Đorđević.

Deca koja će ove godine biti na moru u odmaralištu Crvenog krsta Srbije su deca iz: enklava na Kosovu i Metohiji, deca korisnici narodnih kuhinja i iz porodica koje primaju pakete humanitarne pomoći, deca iz hraniteljskih porodica, đaci pešaci, deca iz socijalno ugroženih porodica građana Beograda, deca iz domova za nezbrinutu decu i deca koja su dobila nagradno letovanje od Crvenog krsta Srbije.

Deca koja se upućuju na oporavak uzrasta su od 7 do 14 godina starosti, oporavak svake grupe traje deset dana, u Odmaralištu imaju 5 obroka i dnevne i večernje edukativne i zabavne radionice koje zajednički realizuju s volonterima Crvenog krsta. Na plaži odmarališta dežuraju obučeni spasioci Crvenog krsta dok je za neplivače organizovana i škola plivanja.

Da Vas podsetimo:  Pozdrav ateistima!

Izvor: minrzs.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime