Ministar uvodi ROBOTE-NASTAVNIKE, a OSNOVCI mu poručuju: Pričate bajke!

0
476
M. Šarčević / Foto: YT Screenshot

Roboti, virtuelna realnost, hologramske projekcije nastavnika – samo su neke od novina koje će u narednim godinama ući u učionice u Srbiji, najavio je ministar prosvete. Tim povodom ministru je stigao odgovor osnovaca iz jedne mačvanske škole.

Ministar Mladen Šarčević rekao je za Večernje novosti da će ove tehnološke novine biti moguće zahvaljujući ugovoru potpisanom sa kineskom kompanijom NetDragon.

„Neće roboti i hologramski profesori zameniti prave nastavnike, niti će virtuelna realnost zameniti udžbenike, To će biti samo pomoćna sredstva koja će nastavu učiniti zanimljivom“, rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, prvi korak biće otvaranje Centra za promociju nauke u Beogradu, u zgradi Učiteljskog fakulteta. U narednih mesec dana iz Kine će stići oprema, koju donira NetDragon. U drugoj fazi, dodao je on, kineska kompanija će u Beogradu otvoriti razvojni centar.

Možda virtuelni WC?

Povodom ove izjave ministra prosvete oglasili su se i učenici Osnovne Škole Janko Veselinović u Glogovcu. Oni nisu imali ništa protiv ministrovih ideja, ali su poručili sledeće:

„Poštovani ministre Šarčević,

U našoj školi imamo naše predivne učiteljice koje se u teškim uslovima rada trude da nam prenesu svoje znanje. Nikakve holograme ne prihvatamo. Naše učiteljice ne želimo da menjamo.

Vi, ministre pričate bajke, dok mi u 21 veku nemamo WC u sklopu školske zgrade. Takođe nemamo ni zdravu vodu za piće, ministre. Šta Vi, ministre kažete na to? Hoćete da nam „tutnete“ hologram, a nemamo elementarno!

Pomoću kakve magije je škola koja nema WC u sklopu zgrade dobila dozvolu za rad? Ministre, tražimo samo da nam omogućite ono što nam pripada. Nismo mi za te vaše holograme, jer čučimo u poljskom klozetu!“

S poštovanjem,

Učenici OŠ Janko Veselinović Glogovac u Mačvi

Da Vas podsetimo:  Smehotresna virusologija

Izvor: Novosti, macvazdravograzuma.press

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime