Ministar za beli lebac

0
666

Mesto: BeogradDatum: 29.12.2013Dogadjaj: POLITIKA - izjava FoNetu šefa poslanièke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zorana Babiæa Licnosti: Zoran BabiæBez brigu, garant će Babić Lektor bude neki ministar za beli lebac, sa platom od puno belog leba.

Vreme rasta i stabilnosti se nastavlja. Glede toga, mirni smo bar još 3-4 godine, koliki je novi mandat Vučić gospodina. Jerbo gospodin reče: Ova vlada trebalo bi da traje 3-4 godine, i da to budu najuspešnije godine za Srbiju, s ozbiljnim i dinamičnim rastom. To znači ubrzano približavanje Evropskoj uniji, tri puta veći prosečan rast nego italijanski, a dvostruko veći od hrvatskog…

Da li je to, pitaćete se, moguće? Pa, jeste, jerbo je Vučić gospodin, a tko drugi, podigao minimalnu cenu rada sa 121 na 130 dinara. Tako će od 2017, od kade bolji život stupa na snagu, svaki radnik sa najnižim primanjima imati 72 dinara više u džepu, što mu dođe po kilo belog hleba više.

Povećanje minimalca, koje Vučić gospodin javio, dogovoreno između vlade, sindikata i poslodavaca, tako što je Premijer odlučio da svako sa najnižim primanjem, od sledeće godine, ima kilo belog leba više dnevno. Ima i oni koji rekli da beli lebac opet ima crnu koru. Sindikat „Sloga“ saopštio da je povećanje minimalca „još jedan pokušaj neuspešne nivelacije između realnog i imaginarnog boljitka koji Aleksandar Vučić svaki dan servira“.

A upućeni, poslodavci, povodom još jedno kilo belog leba, vele da je to populistički čin u funkciji kampanje za predsedničke izbore, te da povećanje minimalca neće doneti nikakav boljitak. Privatnici, jer oni će snositi trošak, još vele da će se jednostavno otkinuti od onih sa boljim primanjima da bi se povećao minimalac, te da je to presipanje iz šupljeg u prazno. Javni sektor i ovoga puta van priče, jer se tu najniža cena rada drugačije utvrđuje. Privatnici još jednom upozoravaju da je osnovni problem skupa državca, preko 600.000 ljudi u državnom sektoru, te da se mora smanjiti „birokratija“, pa navode da smo po „rasipnoj potrošnji države“ na 129. mestu, od 140 posmatranih država.

Da Vas podsetimo:  Tokom pandemije u Srbiji bez posla ostalo oko 200.000 ljudi!

No, nema brige, mi smo zacrtali da smo najbolji. Eto, i Nikolić gospodin, na svečanosti proizvodnje nove klase oficira razvojno rekel da nekima u okruženju smeta, ne samo što Srbija postoji, već i što je mudro vođena i što napreduje iz dana u dan. Izgleda da se rast i razvoj prelio i preko Drine, ili susedi samo prepisuju Vučić ekspoze. Gospodin Bakir Izetbegović uzeo veli da je BiH prva po razvitku u regionu, i da su najbrže rastući kad su u pitanju ekonomija, infrastruktura i broj zaposlenih, te da će oni budu najveće gradilište u Evropi.

Znači, moramo da ubrzamo rast. A to će bude, samo ako Vučić gospodin nastavi da pobeđuje. Još jednom ekskluzivno saopštio da odlazi ako narod tako želi. Bude li kandidat opozicije pobedio na predsedničkim izborima, on ode, ništa od belog leba. Iako ga to sa strankom, i izborima, ama uopšte ne interesuje, bio na stranačkom skupu u Beloj Palanci, gde se lokalni izbori ponavljaju jer se greškom desilo da SNS nije na vlasti. Rek’o da siguran da će SNS, u Beloj Palanci, dobiti 50-60 posto glasova, i da će nam to dati snage da uradimo više. Sa Vučić gospodin, koga ne interesuju stranka i izbori, u Beloj Palanci, bili i zakonodavna Gojković Maja, ministar dr Nebojša, još maja i još nebojši, a stigla i mehanizacija, koja reguliše vodotokove, nasipa i asfaltira puteve…

Poslednja vest veli da novi direktor Srpske pošte gospođa koja savetnica od gospodin Krkobabić. Ostade Pošta ministru bez portfelja Milanu. A gde Zoran Babić gospodin, koji bio viđen na tom mestu. Bez brigu, garant će Babić Lektor bude neki ministar za beli lebac, sa platom od puno belog leba.

Da Vas podsetimo:  VEĆA PRIMANJA OD JANUARA: Evo ko sve može da očekuje POVIŠICU u Srbiji

Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme“

Istinomer

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime