MINISTAR ZA DEZINFORMISANJE: Tasovac napao nezavisne novinare i internet portale!

0
904

Ministar za kulturu i informisanje, Ivan Tasovac, napao je nezavisne novinare i internet portale preko Tvitera.

Ministar Tasovac napao je nezavisne novinare i internet portal na Tviteru sledećim tvitom:

tasovacOtkako je urednik Telepromptera odbio poligrafsko ispitivanje u slučaju afere “Prisluškivanje”, pozivajući se na novinarsku tajnu, režim bezuspešno pokušava da diskredituje nezavisne novinare i internt portal.

Tokom policijskog ispitivanje urednika Telepromptera, inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova tvrdili su da urednik Telepromptera ne može da se poziva na Zakon o javnom informisanju i medijima pošto nije novinar koji radi u zvaničnoj medijskoj kući.

Posle toga je pokrenuta inicijative da se definiše šta je ustvari novinar.

Kolumnistikinja lista “Politika” Višnja Aranđelović napisala je u najnovijoj kolumni da državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Saša Mirković, zatražio da se definiše pojan novinara.

Negodovao je Nedim Sejdinović iz Nezavisnog društva novinara vojvodine koji tvrdi da se time otvara put državnoj represiji.

– Ako se slažemo da novinarstvu osim prikupljanja informacija podrazumeva i njihovu strogu proveru i etičke norme, da li je skandalozno reći da Danilo Teleprompter Redžepović nije novinar? Na njegovom sajtu su sve vesti u skladu sa njegovim političkim ubeđenjima. Taj kriterijum vrlo često potisne i onaj osnovni – da li je informacija tačna ili nije. To naravno ne znači da bilo ko iz vlasti, bio on i premijer, sme da ga zove ološem, napisala je Višnja Aranđelović u svojoj kolumni koja je objavljena na sajtu režimskog lista “Politika”.

Nekoliko dana kasnije, javio se Ivan Tasovac preko Tvitera sa sličnom tezom.

Da Vas podsetimo:  „Zabranjeno pisanje ćirilicom“: Srbinu iz Mostara vraćeno pismo

Gospodine ministre za dezinformisanje, da u medijima u Srbiji zaista postoji sloboda, gotovo je izvesno da nezavisni i slobodni novinari ne bi pokretali nezavisne internet portal kako bi objavljivali istinu.

Umesto što se Tasovac bavi tumačenjm pojma novinara, pametnije bi mu bilo da se posveti svom poslu u Ministarstvu.

Da li neko može da se seti makar jednog pozitivnog rezultata ministra Tasovac?

Najinteresantnije reakcije na ministrov tvit

screenshot-www teleprompter rs 2015-11-01 23-09-40

teleprompter.rs

PODELI
Prethodni tekstŽivi ili mrtvi
Sledeći tekstKo je ovde lud?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime