Mirković grobar srpskih medija

0
631

280715-sasa-mirkovic-utrosak-goriva-660x330Istorija Mirkovićevog gazdovanja srpskim medijima je poznata.

I vrlo crna. Za nepunih godinu dana sahranio je dve privatizovane televizije i radio.
Tome treba dodati i tabloid Paparaco. Agenciju Tanjug info je gromoglasno najavio, ali se o sudbini više ništa ne zna.Proverene metode Saša Mirković uveliko primenjuje i na Sportu. Zaposlene ne plaća, ali zato maltretira. I nezakonito deli otkaze.Kod prodaje Sporta Ratko Dmitrović bio je garant da će Mirković da izvršava obaveze. Ako ne oseća moralnu odgovornost što je ljude prepustio nekome ko ne haje za zakone, da li se oseća prevarenim što je Sport iz dnevnog sportskog novinarsta otišao u političko agitovanje?Uostalom, mi očekujemo, kao dugogodišnje kolege, da se novinari Večernjih novosti oglase, jer tamo je u sportskoj rubrici mnogo onih koji su počeli ili stekli ime u Sportu.

Uostalom, u Novostima je i nekadašnjiglavni urednik Sporta, zar ne?!Da li naše kolege čekaju da i njih zadesi slična sudbina pa da onda zajedno stojimo bespomoćno na Trgu Nikole Pašića, jer se niko, ali baš niko od zaštitnika građana, ministra rada do bilo koje inspekcije dosad nije oglasio. Zar je to Srbija koju menjamo i koja sutra stremi Evropskoj uniji?!I Dmitrovića i Upravni odbor Novosti AD nekoliko put smo zvanično obaveštavali o kršenju odredaba ugovora. Nismo dobili overeni dokument o kupoprodaji, a ni dokument da je Nadzorni odbor Novosti, a onda i naš, doneo i kakvu odluku da se za siću otuđi državna imovina!
Sport je suprotno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima mesecima izlazio bez impresuma. Niti se znao glavni i odgovorni urednik, niti urednici rubrika. Zaposleni su upozoravali i na to. Ali, niti je reagovao javni tužilac, niti resorni ministar.Onemogućavanjem zaposlenih da rade i da uzmu lične stvari iz redakcije Mirković je prekšio i radno pravo. Ponovo bez reakcije javnog tužilaštva i odgovornog ministarstva.Ništa ažurnija nije bila ni inspekcija rada. Prva prijava podneta je u februaru. Do danas, inspekcija je samo jednim jedinim dopisom „utvrdila činjenično stanje“.

Da Vas podsetimo:  NIN i Vučić - cenzurisana naslovna strana ubrzala prodaju na kioscima u Nišu

I to tek kad su svi zaposleni podneli prijavu na osnovu koje bi mogli da regulišu i neisplaćene zarade i doprinose za socijalno osiguranje. Kolega je završio na urgentnom centru jer nema zdravstvenu zaštitu i na drugi način nije mogao da dobije lekarsku pomoć. I dalje je nema! Ali bar od 08.08.2016. ima rešenje. Posle sedam meseci čekanja moći će preko Biroa za nezaposlene konačno da ostvari zdravstvenu zaštitu.Sindikat novinara Sporta (član SINOS) pokazivao je uvek dobru volju i da pregovara i da popusti i da sačeka. Sindikat Sporta više ne želi nikakve razgovore sa izvršnim direktorom Draganom Kovanovićem jer sve što je on do sad govorio, obećavao i ugovarao nije bilo ni blizu da se ispuni.

Zaposleni se redovno okupljaju ispred Doma Sindikata u očekivanju da imse neko od nadležnih obrati ili im bar kaže da je neki postupak protiv osionog Saše Mirkovića u toku.

Sindikat novinara „Sporta“

SINOS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime