Mlada trojka iz porodice Šušnjar osvaja svet

1
911

Jednačine, razni matematički problemi, fizika, programiranje za mladu trojku iz porodice Šušnjar

ne predstavljaju problem. Ovo i nije čudno, s obzirom da su Anja, Marko i Stefan osvojili mnoge nagrade i zadaci koji se rade u školama za njih su jednačina sa jednom nepoznatom.

2-57-640x512Za Portal Južni Banat govorili su o svojim uspesima i diplomama koje su osvojili na takmičenjima.

-Na republičkom takmičenju iz fizike, kao i na opštinskom i okružnom osvojila sam prvo mesto. Iz matematike sam na opštinskom bila prva, na okružnom druga. Na takmičenju “Misliša” na osnovnom nivou sam osvojila prvo mesto, a na regonalnom drugo. Prošle godine sam se takmičila u programiranju i bila sam prva na opštinskom i treća na okružnom. škole – rekla je Anja Šušnjar.

-U srednjoj školi sam se najviše takmičio iz fizike i uspeo sam da se plasiram na Svetsku olimpijadu koja će se održati u julu u Indoneziji. Sve četiri godine sam osvajao prvu nagradu na državnom takmičenju iz fizike. Tri puta sam učestvovao na Rumunskom masteru i osvajao i zlatnu i srebrnu i bronzanu medalju. Takmičio sam se i iz matematike u srednjoj školi i osvojio dve nagrade, a bio sam uspešniji u osnovnoj školi kada sam na republičkim tamičenjima iz matematike, fizike i informatike osvojio devet medalja, od kojih su šest bile prva mesta – kazao je Marko Šušnjar.

-Osvajao sam nagrade na republičkim takmičenjima. Pet puta sam bio prvi na državnim takmičenjima iz fizike, dva puta drugi. Iz matematike sam jednom osvojio prvu nagradu, nekoliko puta treću i jednom drugu – objasnio je Stefan Šušnjar.

Sklad, harmonija, disciplina u porodici i rad zajedno čine neizostavni deo ukoliko želite da budete uspešni. Ali i genetika je čudo, a o tome koliko su majka i otac bili uspešni u svoje vreme, potvrdili su nam i oni.

Da Vas podsetimo:  U Srbiji manjak mašinovođa, masovno odlaze u Nemačku

-Ja bih rekla da je u pitanju tata, mada smo oboje bili izuzetni đaci, ali nismo završili fakultete. Bili smo savesni i odgovorni što su i nasledili od nas – rekla je Gordana Šušnjar.
Ipak, neko je morao da probije led, pa je najstariji sin Stefan dobio tu ulogu, pošto se i prvi rodio i nije mogao da bira.

1-133-640x300-Naravno da je Stefan, kako kaže gospodin Cucić, rukovodilac Regionalnog Centra za talente, frontmen. I to ne samo za svoju porodicu, nego za mnogo vredne i dobre dece iz Pančeva – rekao je Đuro Šušnja.

-Jesu imali mene i to im je donekle bilo olakšanje, jer su uvek imali nekog starijeg da im pomogne, ali sa druge strane im je bio kao unapred zacrtan put. Jer kada Marko vidi mene možda oseća pritisak da ponovi moj uspeh – dodao je Stefan Šušnjar.

Anja će krenuti stopama svoje braće, pa će septembra upisati Matamatičku gimnaziju. Marko po ugledu na brata će studirati Elektrotehnički fakultet, a najstariji brat Stefan Šušnjar privodi kraju studije, a za sada je bio student generacije i završio sve tri godine sa prosekom 10,0.

www.juznibanat.rs

1 KOMENTAR

  1. Koliko je talentovane mladosti napustilo ovu zemlju ili izgubilo volju za korišćenjem i negovanjem talenta usled „životnih“ ograničenja koje nameće stranačko zapošljavanje primitivnih i ograničenih SNS sledbenika?
    Kad vidimo koliko talentovane, vredne i pametne mladosti ima u Srbiji, i kada shvatimo da ih nema u naučnoj, privrednoj, kulturnoj i ekonomskoj stvarnosti Srbije, postajemo svedoci tragedije u koju nas baca primitivizam i ludilo SNS klovnova.
    I ne samo svedoci, svojim nečinjenjem i indolentnošću smo postali i aktivisti u tragediji uništenja talenta i pameti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime