MMF i grčki scenario u Srbiji

0
897

2015-07-29_064340Ako nekome nije jasno, Srbija u potpunosti sledi primer Grčke – zadužujemo se sve više, “samo deset milijardi evra od kako je došla jedna od deset najgorih vlada na svetu”.

Razlika između nas i Grčke je u tome što je naš BDP višestruko manji pa su prema tome i naši krediti mnogo manji. A kako to Srbija sledi primer: svake godine nam treba sve više kredita, kamate koje ćemo godišnje otplaćivati će biti sve vece, PENZIJE ĆE SVAKE GODINE BAR DVA PUTA IĆI NA SMANJENJE, PLATE SVIM PROSVETNIM I ZDRAVSTVENIM RADNICIMA, pripadnicima vojske i policije, takođe DVA PUTA GODIŠNJE ĆE BITI SMANJIVANE.

I to nije sve: PDV će se povećavati sve do 27% (toliko je sada u Mađarskoj), niža stopa će biti verovatno povećana na 20% ili izjednačena sa višom stopom!!! Biće povećan ponovo porez na imovinu, sve akcize će biti povećane (na gorivo, na struju, na cigarete i alkohol). A da, cena struje će se i dalje povećavati!!!

SVE PRETHODNE MERE će dodatno isprazniti državnu kasu (Leferova kriva je odavno dostigla vrh, naplata poreza će biti sve manja iako će sve stope biti povećane)!!!

A komunalne usluge? Upravo se uvodi sistem JAVNOG PRIVATNOG PARTNERSTVA, to znači da će kumovi “džabe” kupiti dve trećine svakog javnog preduzeća, cene će ponovo otići u nebesa: cena grejanja, vode, iznošenja smeća, javnog prevoza, vazduha koji udišemo…. Grcima traže ostrva kao hipoteku, nama će uzeti EPS, rudnike, vode, SVEEEEEE!!!!!!!!!!!!

DOBRO DOŠLI U ROBOVLASNIČKI SISTEM!!!

ziginfo.rs

Dragan Radović- ekonomista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime