Moj off – onlajn filmski festival

0
448
Foto: printscreen

MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj onlajn kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – KOVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni onlajn filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije uskoro će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom Moj off – onlajn filmski festival, sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru dvonedeljnog “onlajn festivala” naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u, uključujući film Nevidljivi život koji dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i Martin Eden koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Pored navedenih filmova biće prikazan i Južno Korejski film Parazit, film koji je dobio Oscara za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH, DOX-a, naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.

Da Vas podsetimo:  Noć knjige

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i u buduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Izvor: Kuća dobrih vesti/Kombank dvorana

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime