Montgomeri: Tito nikad ne bi pristao da ima rusku bazu na srpskoj teritoriji pod drugim imenom

3
894

rusko-srpski-humanitarni-centar-tanjug-dimitrije-nikolicMontgomeri je u pravu, ali on zaboravlja da je to bilo sasvim drugo vreme i da je Tito vešto balansirao između dve velike sile u ono doba. Dakle, Tito ne bi dozvolio rusku, ali ni američku bazu na tlu Srbije, pod tuđim imenom – „Bondstil“. Zapravo, ruska baza, za razliku od američke, ne postoji u Srbiji. Humanitarni centar u Nišu nije ruska vojna baza (na šta Montgomeri očigledno cilja).

Ovakvo obraćanje bivšeg američkog ambasadora, čini se, pokazuje preveliku (a nepotrebnu) nervozu svetskog policajca, koji se ozbiljno uplašio konkurencije. A nervozan može biti samo onaj ko više nije siguran u sebe. Sigurno je da su SAD uzdrmane i da sada nesigurno „jašu“. Rusija, a sve više i Kina, svakim danom pokazuju sve manje respekta prema, koliko juče, jedinoj imperijalnoj sili na svetu.

Zapravo, čudno je da Montgomeri, sa tolikim diplomatskim iskustvom, na ovakav način pokazuje da Amerika nije više ono što je donedavno bila.

D. G.

___________________

mont

2017-07-16_081100

3 KOMENTARA

 1. Sa kojim se pravom sada vi odjedared javljate gosin Montgomeri? Ko je vas ista pitao na temu Tita i na bilo koju drugu temu u ojoj zemlji? Ko ste vi osim bivsi ambasador USA? Zar vam nije dovoljno sto ste masakrirali moju otadzbinu Srbiju instaliranjem SNS-a koji su uveli NATO na mala vrata a rasprodace sve resurse za kratko vreme?

  • Prvo, u tekstu i u samom naslovu se govori o ruskoj bazi u Nisu. U vezi sa njom, Montgomery kaze da Tito ne bi dozvoli jednu takvu bazu. Poznato je, medjutim, da je drug Tito ostao najveći srpski svetac. Sto se tice “ instalacije“ SNS-a , nije tačno to sto kazete, jer su pre njega bili na vlasti “ žuti“, a onda je cela Srbija navijala za SNS. Možda bi vam vise odgovaralo da se Srbija vrati u “ srecno doba “ druga Tita .

 2. Tito nije bio Srbin, nije voleo Srbiju naprotiv, mrzeo je sve sto je bilo Srpsko zato je naseljavao siptare u juznu pokrajinu i Makedoniju, prodavao nase bebe, sto ih ne naseli u Hrvatsku i Sloveniju. Tito je bio mnogo veci srbomrzac nego sto ste vi amerikanci sposobni shvatiti jer vi dusu nemate, ko nema dusu nema osecaje, ko nema osecaje nema ljubav niti ima realan pristup zivotu, pravdi, nepravdi, ljubavi, vi ste poput zombija.
  Pijete krv svud po svetu mesate se u politiku drugih drzava, namecete svoju volju a niste ni svesni da ce vas to vase ponasanje doci glave.
  Kod Boga uvek biva sve placeno sa kamatom, kako cinis duplo se vrati.
  Ostavite se vi tita nedao Bog nikad vise takvog u Srbiji ali ostavite i nas Srbe da sami biramo prijatelje, a vi ste pokazali koliki ste prijatelji kad vasi predsednici u sirokom krugu zaobilaze Srbiju i izbegavaju da prime u posetu predsednike Srbije nego nase predsednike ugoste vasi administrativci iz Bele kuce.
  Daleko vam vasa ljubav i vasa drzava.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime