Muka

1
629

novi-sad-odlazak-mladih-srba_oTužna slika juče ujutru u Novom Sadu, više od petnaest punih autobusa krenulo je put Slovačke. Ne, nisu otputovali na zimovanje, što priliči njihovim godinama. Mahom su to mladi ljudi koji se bore za golu egzistenciju. Nije dovoljno što nas u sopstvenoj zemlji inostrane firme tretiraju kao robove u pogonu, već se opredeljujemo da za sličnu sumu novca radimo u obližnjoj Slovačkoj.

Surova slika snegom okovane Srbije. Postavlja se pitanje, koliko će još autobusa otići iz zemlje trbuhom za kruhom!? Dokle ćemo spuštati glave i ćutke slati decu na rad u inostranstvo!? Čini se, da smo i mi osim prirode okovani ledenim lancima i katancima, da bismo bilo šta promenili. Tuga, jad i čemer.

Ali da, uskoro kreće predizborna predsednička kampanja, kao mantre će se ponavljati stranački slogani sa ciljem da nas ubede u bolje sutra. Televizija će nas „bombardovati“ rijalitijima, te nemajući sopstveni život nastavićemo sa voajerizmom lišeni mišlju o svakodnevici.

Pre nego što uključite televizor pogledajte svoje bližnje i novčanike, samo će vam se kasti.

Slavica Mojsin

www.srbin.nfo

1 KOMENTAR

  1. Slovaci iz Banata odlaze u Slovačku na rad, a oni koji su stanovnici Slovačke, odlaze u Nemačku, pa i Švedsku. To treba imati u vidu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime