Na meti i Vujić televizija!?

0
487

301447962924Iako ugovor još nije potpisan, Doris Aćimović je kupila Radio Valjevo, ona je već dobila odobrenje od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Uprave za sprečavanje pranja novca da ugovor potpiše i to će biti učinjeno do kraja ove, odnosno najkasnije sredinom sledeće nedelje.

Ministar privrede je usvojio prigovor Doris Aćimović kojim je osporavano pravo Radojici Milosavljeviću da učestvuje u nadmetanju za prodaju Radio Valjeva zbog toga što je bio osuđivan za više krivičnih dela za koja je zaprećena kazna zatvora pet godina, tako da čim se otklone nastale nepravilnosti nova vlasnica će potpisati ugovor i istog dana preuzeti rukovođenje Radio Valjevom.

Uprkos uvaženom prigovoru, ona će morati za Radio Valjevo da plati izlicitiranu sumu od 17.400 evra, jer je komisija Agencije za privatizaciju većinom glasova (protiv je bio direktor Radio Valjeva Predrag Obućina) odlučila da ne eliminiše Milosavljevića iz postupka privatizacije.

Ovo je za „Napred” potvrdio Dejan Savić, pravni zastupnik kompanije „Entertainment media group” (EMG) iz Beograda, angažovan da zastupa i nove vlasnike Radio Valjeva koji od ovog preduzeća nameravaju da stvore savremenu medijsku kompaniju sa širokom delatnotnošću.

Prema Savićevim rečima, trenutno su u toku i pregovori oko kupovine Vujić televizije Valjevo koja bi mogla poslovati u sklopu kompanije Radio Valjevo!?!

Predrag Obućina ostaje na mestu direktora Radio Valjeva, a sa ostalim zaposlenima biće obavljen razgovor i ponudiće im se novi ugovori o radu, najavio je Savić.

„Svako mora da shvati da ovo više nije javno preduzeće! Raspisaće se konkurs za nova radna mesta i vlasnici će u najskorijem vremenskom periodu opremiti Radio Valjevo najsavremenijom opremom, a odvojena su sredstva i za renoviranje prostorija u kojima je radio trenutno smešten”, ističe Savić u pisanom odgovoru na pitanja „Napreda”.

Da Vas podsetimo:  Gradski čelnici doslovno beže od škakljivih tema i novinara nezavisnih medija

On navodi i da je, u dogovoru sa direktorom Obućinom, cilj da se proširi delatnost i da kompanija, osim radijskog, obavlja i druge poslove od kojih će prihodovati.

„Radio Valjevo će biti deo nacionalne mreže lokalnih i regionalnih radio stanica u našem vlasništvu. Menadžment kompanije priprema i rekonstrukciju portala Radio Valjeva, kako bi novi portal bio najobjektivniji i najsavremeniji u regionu, sa najbržim i najsvežijim informacijama od javnog značaja za građane”, poručuje Dejan Savić.

Krivična prijava

Beogradska kompanija „Entertainment media group” je u ponedeljak podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubare i troje njegovih saradnika zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i posluge.

Krivična prijava ih tereti da su protivno Zakonu o privatizaciji omogućili Radojici Milosavljeviću da učestvuje u postupku privatizacije Radio televizije Pančevo, iako je on nekoliko puta bio osuđivan za krivična dela za koja je predviđena kazna zatvora pet godina.

Milosavljević je učestvovao i u postupku privatizacije Radio Valjeva, ali je izgubio u nadmetanju sa Doris Aćimović koja je stavila prigovor na njegovo učešće, upravo zbog toga što je osuđivan, i taj prigovor je usvojen.

Radojica Milosavljević nije imao pravo da učestvuje ni na jednom nadmetanju za kupovinu medija, ističu iz EMG.

On je, međutim, u proteklih nekoliko meseci već kupio osam medija širom Srbije!?

Dejan Savić najavljuje još jednu krivičnu prijavu protiv Agencije za privatizaciju, ovaj put zbog Radio Valjeva.

Prekinuta emisija

Novinar Radio Valjeva Dragan Ilić je u utorak održao konferenciju za štampu na kojoj je saopštio da je sprečen da radi svoj posao, jer mu je prekinuto emitovanje sportske emisije koju uređuje i da je tim povodom uputio pismo državnom vrhu, nekim ministrima i zaštitniku građana.

Da Vas podsetimo:  Tri godine trpim verbalno nasilje preko pojedinih medija...

Redakcija lista „Napred” nije bila pozvana na tu konferenciju za medije.

Učesnici u prevari?

Neki valjevski i centralni mediji preneli su informacije da se u timu nove vlasnice Radio Valjeva Doris Aćimović nalaze i ljudi koji su 2012. godine bili osumnjičeni za organizovanje radio kvizova uz slanje SMS poruka, u kojima su mnogi građani prevareni i oštećeni za ukupnu sumu koja se meri milionima evra.

SINOS / Izvor: „Napred“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime