Najogavniji video: Hristos u „gasnoj komori“

0
600

Video koji prikazuje Isusa Hristosa, kojeg nacisti, dok ga šalju u gasnu komoru, opisuju rečima „samo još jedan Jevrej“, proskribovan je kao „najodvratniji Jutjub video“.

Kontraverzni video, ‘Ovaj Jevrej je umro za tebe’, napravila je jedna grupa pod nazivom „Jevreji za Isusa“, koja se posvetila prevođenju ljudi iz jevrejske vere u hrišćansku; i to koincidira sa Pashom, Svetom nedeljom i Danom sećanja na holokaust.

Trominutni klip, snimljen u crno-beloj tehnici, prikazuje prestravljene Jevreje koje nacistički stražari na ulaznim vratima u Aušvic prezrivo odabiraju za radni kamp ili za gasnu komoru.

Isus, koji je snimljen u boji, tamo se pojavljuje noseći krst, a stražar ga određuje za gasnu komoru, usput promrmljavši na nemačkom „samo još jedan Jevrejin“.

Društvo Jevreji za Isusa tvrde da je svrha njihovog videa da razjasne „nesporazume“ koji postoje oko Jevreja i holokausta.

Na svom sajtu oni tvrde: „Isus je često bio povezivan sa onima koji su počinili genocid (holokaust).“

Tome dodaju: “U stvarnosti, Isusa treba identifikovati sa onima koji su bili žrtve. Holokaust se koristi – možda više nego bilo koja druga tema – da bi se sprečilo da Jevreji razmotre dobre poruke koje nam Isus šalje“.

Taj video, koji već ima preko milion poseta na Jutjubu, osudili su članovi Jevrejske zajednice, na čelu sa Džej Mikelson, odbacujući to kao “najogavniji video koji je ikada objavljen na Jutjubu“.

Mikelson je bloger na jevrejskom sajtu Dejli forvard:

„Teško je razumeti ko je mogao da pomisli da bi ovakav projekat mogao da bude dobra zamisao. Svaki Jevrej sa ličnim, porodičnim i istorijskim sećanjem na holokaust odmah će to odbaciti sa indignacijom.

Da Vas podsetimo:  Lavrov je Vučiću dao poslednje upozorenje!

Nema potrebe da se dokazuje ono što je očigledno, ali to skrnavi sećanje na šest miliona Jevreja samo zato da bi se njihove patnje iskoristile za preobraćanje Jevreja u hrišćanstvo.

Originalni tekst: Independent

D. Gosteljski /Koreni

like-button.net here

wordpress-themes.org here

PODELI
Prethodni tekstNeke nove klinke
Sledeći tekstKo su ministri nove vlade

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime