Najtužnija violina u Beogradu

1
758

Mladić s violinom koji je izbegao iz Irana stigao je u Srbiju i zasvirao najtužniju pesmu.

Gordan Paunović je podelio sa svojim pratiocima snimak 18-godišnjeg migranta kojeg je put naveo do Info Parka, izbegličkog centra u Beogradu.

„Osamnaestogodišnji migrant iz Irana nosi na putu do sigurne budućnosti jedino što ima – violinu i ljubav. Danas je bio kod nas u Info Parku i svirao za svoje sapatnike i za one koji im pomažu. Poslušajte“, naveo je Paunović.

Inače, ovaj momak je potpuno samouk, a umetnost sviranja violine je savladao gledajući snimke na Youtube-u, želi da završi muzičku akademiju, a ovde je pokrenut postupak da se upiše u srednju muzičku školu.

Kad u tonovima njegove muzike uspete da čujete sve ono što je nateralo ovog dečka da napusti svoj dom, i sve ono što ga tek čeka, da osetite neizvesnost jednog trenutka u njegovom životu u jednoj Srbiji uz ljude slične sudbine… Shvatićete koliko je poseban ovaj snimak.


Angelina Savić
Izvor: noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. To isto mozes svaki dan da vidis i cujes u Knez Mihajlovoj (Beograd) gde sviraju violinu deca od 7 i vise godina. Po zimi i kisi. Voleo bih da vidim i taj snimak. Valjda je i to TUZAN SNIMAK…..a nisu dosli iz Irana, vec iz Borce. ZALOSNO koji je ovo primer i kopija zapadnog licemerja, a samo je kopija zapadnog nacina prikazivanja ,,humanosti,,.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime