Naprednjački ćaća i gaće

0
644
Foto: printscreen (N1)

Imaju Srbi dve psovke koje nisu za medijsko citiranje u kompletu, ali se u njima pominju „onaj ko te napravio“ i „onaj ko ti dade vozačku dozvolu“.

Prva se koristi da istakne ulogu onog ko je napravio nekoga koji ništa ne valja, a druga kad neko vozi kola mnogo loše, pa treba istaći da onaj ko je nekome dao vozačku dozvolu svakako treba da s njim stupi u određenu vrstu naknadne interakcije.

E sad, otkad su naprednjaci postali važan faktor u životima srpskog naroda, malo-malo pa se desi da vam se omakne ta psovka sa dodatkom „onaj ko te napravio“ i „onaj ko ti dade dozvolu“.

Ugledate recimo predsednika Vučića, pa onda onog Mirovića, pa onda onog Stefanovića, pa onda onog Martinovića, te vam se obavezno nametne razmišljanje o njihovom tvorcu, takozvanom naprednjačkom ćaći Tačnije – o onom ko ih je napravio i onom koji im je dao „vozačku“.

Za razliku od psovki u kojima je „onaj ko te napravio“ i „onaj ko ti dade vozačku“ obično neka imaginarna ličnost, pa onaj ko to izgovara i ne zna tačno na koga misli, realnost u Srbiji je malko drugačija. Retko se naime dešava da se glavni junak iz neke psovke popularno rečeno autuje i kaže: „Ja sam onaj koji ih je napravio i dao im vozačku!“

Tako se pre neki dan u Skupštini Srbije odigrala pokazna vojna vežba onih koji su naprednjake napravili i dali im vozačku.

– Ja sam onaj koji ih je napravio! Ja sam im ćaća! – rekao je ponosno dr Vojislav Šešelj, glavni junak one psovke sa N.N. licem kao ključnim akterom, kada je tog dana naredio svojoj Centralnoj vradžbinskoj upravi, predvođenoj Vidovitom Vjericom, da srpskom narodu prezentuju svoju tradicionalnu ulogu u srpskom višestranačju.

Da Vas podsetimo:  Zbog korone preti nestašica kafe?

Ministarka Zorana je napravila transparent „Radikalska laž“ i vidno ga istakla u skupštinskoj sali, pošto u deficitu opozicije neko mora da izigrava opoziciju, makar to bila ministarka građevine.

– Da li to misli na nas ili na vas? – šef poslaničke grupe SNS, Martinović Aleksandar, počeo je da se raspituje kod originalnih brendiranih radikala o poruci transparenta Zorane Mihajlović, ad hok liderke srpske opozicije.

Posle dužeg razmišljanja o ovom dvosmislenom transparentu, originalni radikali su nakon kraćih konsultacija zaključili da opoziciona ministarka garantovano misli na njih, iako je „radikalska laž“ zapravo pleonazam. Isto ko i „naprednjački radikalizam“, kao i „radikalsko naprednjaštvo“.

I onda su izneneđeni i uvređeni radikali otišli u prvu obližnju kinesku robnu kuću gde možete naći svakakve stvarčice – od ćaća do gaća.

– Trebaju mi jedne roze gaće – objasnio je dr Vojisav Šešelj simpatičnom Kinezu za prodajnim pultom robne kuće.

– Hm… – zamislio se Kinez: „Nemamo vaš broj! Roze gaće imamo samo u brojevima do M“.

– Ama čoveče, neću ja da ih nosim, gaće su za Milorada Mirčića! – rekao je dr Vojislav Šešelj, pa je Kinez kopao po kutijama, odokativno našao Mirčićev broj roze gaća, spakovao ga, i prekrstio se dvaput s tri prsta, a dr Vojislav Šešelj je bio zadovoljan što je kupovinom roze gaća jednog Kineza preobratio u pravoslavlje.

Naprednjački ćaća sa roze gaćama u rukama potom se vratio u Skupštinu, gde je gaće poklonio Mirčiću. A Mirčić je valjda posle dužeg isprobavanja zaključio da mu ne pasuju. Naknadnim probanjem gaća na licu mesta je zaključeno da roze gaće ne pasuju ni ostalim članovima poslaničke grupe SRS, jerbo su se malo bucnuli od tridesetogodišnjeg sedenja u poslaničkim klupama, te je odlučeno da ih poklone prvoj osobi na koju naiđu, a koja prethodno nije bila radikal.

Da Vas podsetimo:  "Dragi ljudi, od jutros prolazim proceduru kad je neko verovatno oboleo od COVID - 19"

Naći u sali krcatoj naprednjacima osobu koja nije bila radikal, ravno je podvigu nalaženja broja ženskih roze gaća za profesora doktora Šešelja, ali se onda neko setio da vladajuća liderka srpske opozicije Zorana M. nije nikada bila radikalka, pa su joj javno poklonili roze gaće, jerbo je poetika Srpske radikalne stranke odavno zasnovana na ideologiji Mace Diskrecije, koju je kao svoju preuzeo dr Vojislav Šešelj.

Radikali se, naime, odavno ne zalažu za vekovne srpske granice na liniji Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica, već za liniju Farma – Zadruga – Parovi, pa će uskoro promeniti ime u Srpska rijaliti starleta (SRS), koje najbolje odražava karakter njihovog neprikosnovenog lidera.

Naprednjaci su bili oduševljeni celom akcijom, jerbo je san svakog naprednjaka da bar pet minuta, ako ikako može, opet bude radikal. Tačnije, da bar pet minuta bude „onaj koji ih je napravio“.

Draža Petrović
Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime