Nasušni život žene u Srbiji

0
862
Foto: printscreen

Ubijanje ili fizičko prebijanje žene u Srbiji raste kao i pečurke posle kiše.

Da li je starije jaje ili koka?

Da li je zena okidač ili je muškarac okidač?

Vekovima je žena bila tlačena i habana roba. U Srednjem veku veštica koja je gorela na lomači. Bez prava i ličnog identiteta. Prodavala se za sve potrebe, uprezala za sve dobiti vladara muškarca. 

Udavana je bez pitanja. Tučena bez milosti. Kaznjavana ako ne rodi muškog naslednika. Radila muške poslove i u tom teretu se i poradjala…na nju je pala i sudbina Virdzine…sve i svašta pretrpela je zena.

U svim tim vekovima nedaće zene, bile su i silne zene, silne u koketi i lukavstvu da su se ratovi zbog njih podizali i vodili. 

Javne kuće su nastale da bi zene pruzile slast muškarcima.

Od zene je sve trazeno, na zenu je sve padalo. Zena je bila poput kameleona, menjala je ćud, lik, dušu radi opstanka.

Bog je stvorio zenu, Evu od Adamovog rebra. I već u Raju je zena, Eva, obelezena kao pohlepna, lukava…nije predstavljena kao naivno i neupućeno biće koje je poverovalo lukavoj zmiji…niti kao produkt Adamovog rebra koju je mozda Bog stvorio da se kuša i pokaze Adamova vera u Boga, Adamova mudrost koja će zeni, produktu svog rebra, biti učitelj znanja, prepoznavanje dobra od zla. 

Stvorivši Evu, zenu, od Adamovog rebra, Bog ju je Adamu dao na čuvanje.

Zmija je prevarila zenu, Adam je izdao Boga i predao se slasti prema zeni koja ga je kušala da ubere jabuku sa zabranjenog drveta…U Bibliji je Adam kaznjen i isteran iz Raja. Tezina njegove kazne je bila da u znoju svom sa zemlje jede hleb, ali je ostao slobodan, bez da bude u nečijem vlasništvu. Eva je kaznjena da u mukama radja i da njena volja bude u vlasništvu njenog muza (zatočenik u kavezu kome čuvar moze dati koru hleba, a moze ga i šibom ispisati i u okove staviti). A zmija, o zmiji se u Jevandjelju s poštovanjem piše, bar joj je prevod dao poštovanje, pa se kaze ,,budite bezazleni kao golubovi i mudri kao zmije,,.

Ako je zmija (predstavljena kao demon u Raju) prevarila Evu da bi ona prevarila Adama, zmija ne moze biti mudra, tačnije demon nije mudar već podao i lukav.

Sve ovo što sam napisala ne pišem kao ateista…u mom krvotoku, kapilarima, duši, umu i srcu je Bog.

Ovo pišem da bih bar sebi delićem objasnila ko je okidać u Srbiji nasilja nad zenama, zena ili muškarac.?

Nemoćnim koracima se vraćam do Adama i Eve…prvog muškarca i prve zene i njihovog medjusobnog odnosa, postupaka i podeljene pravde, ili osude, kada su Raj morali napustiti.

Da li je okidač upravo u tom trenutku kada je podjednake krivice i Eve i Adama, Eva kaznjena da radja u mukama i da bude u vlasti Adama, a Adam da u znoju sa svoje zemlje hleb stvara…muka radjanja i znoj kojom se natopi zemlja daleko je od slične muke. Biti slobodan i biti u vlasništvu daleko je od ravnopravnosti prava na zivot.

Da li je problem upravo u Adamu koji nije bio učitelj i mudrac nad svojim rebrom iz kog mu je stvorena zena, pa se zena kroz vekove prezasitila da bude zena, robinja, radnica, ,,veštica,,, mučenica ako ne rodi naslednika, prostirka na koju se muško seme ostavljalo, pašče koje se šutalo svaki put kada je to muškarcu, njenom vladaru, bila volja…pa se iz svih tih vekova u 21 veku izrodila zena koja više ništa zenstveno, krotko, moralno u sebi ne nosi?

Današnja zena je izobličila svoj pol…niti je zena, niti je djavo…sirena čudnog trupa i čudnog trapa.

Kao zena zastidela sam se pred većinskom slikom današnje zene. Devojčurka ili zrele zene.

Kao zena počinjem da zalim muškarce koji su izgubili svoj identitet pred osionošću zene i u tom izgubljenom, jer im je još od Adama dato da su vladari nad zenom, upali su u neki lavirint. Izgubili se. Ne snalaze se, jer muškarac poseduje osobinu manipulacije ali ne i osobinu lukavstva koje samo takvo kakvo jeste zivi kao zmija pod kamenom zeninog srca. Samo od zene zavisi da li će čitav zivot drzati nogu na tom kamenu i lukavstvu neće dopustiti da iz nje izadje ili će po tom kamenu ritmično, kao po pedali šivaće mašine, tapkati nogama i plesti mreze koje nikom dobar ulov ne donose.

,,Sve zene su kurve, oprosti majko i ti se zena,, (Napoleon ili Jasenjin) u jasnoj istini opisuju današnju izopačenost zenskog bića…izopačenost majčinstva pa su deca postala jaganjci uličnog klanja, postali čopori koji napadaju besom većim nego što ga zarazen pas u sebi nosi…usahli miris domaćinstva pa se sve veštine tople zenske ruke, prstiju, prenele u markete i pekare…sokovi telesnog nagona šire se izmedju devojčurka i starca…izmedju vremešne zene i mladića.

Zenina vrednost se više ne trazi u njenim očima, već u njenom dekolteu.

Muškarčev karakter se više ne gleda po njegovim dlanovima već privesku na ključevima od automobila.

Zena je pustila zmiju ispod kamena…zmija je zarobila zenu i obolela muškarca, zatrovala mu postojanje…i tako, sve je izgubilo ravnotezu, iznjedrilo se nasilje u Srbiji, ubijanje i prebijanje zene…samim tim iznjedrilo se i neko nasilje nad muškarcem.

…da li je okidač zena ili muškarac?…da li je okidač bumerang koji se vratio iz prošlosti?…prošlosti potlačene zene.

Da li je okidač spaljivanje ,,vestica,, na lomači ili emancipacija zene?

Da li je Sodoma i Gomora nad Srbijom puštena zbog zastrašujućeg broja raskomadane dece u utrobi majke sa,, humanim,, ciljem abortusa?

Kakav god da je odgovor, stvarnost u Srbiji je jeza Srednjeg veka u 21 veku.

Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime