NATO okupator nije dobrodošao u Crnu Goru

0
615

 

125NATO nije dobrodošao u Crnu Goru, to je poruka organizatora večerašnjeg velikog anti-NATO protesta ispred zgrade Skupštine, gdje se okupilo više hiljada građana iz svih djelova Crne Gore.

Veliki broj građana koji se odazvao protestu kao i skandiranja upućena NATO-u i režimu jasna su poruka šta je volja naroda Crne Gore…

„Ubice, ubice“ , „Ne u NATO na u rat“ i neizostavne poruke upućene poslednjem evropskom diktatoru, odnosno Đukanoviću „Milo ubico“, skandirali su okupljeni građani.

Bivši predsjednik Vlade Jugoslavije i bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović, dočekan je uz skandiranje i aplauz. On je kazao da pitanje ulaska Crne Gore u NATO je pitanje pred kojim narod ne smije da ćuti.

„Bombe su padale po cijeloj Crnoj Gori 1999-te, ne samo po Murini, nego i po Podgorici i našem primorju. Da li misle da jedno izvinjenje da promijeniti sve? Crnogorci to ne mogu da zaborave“, poručio je Bulatović.

„Na našim rukama nema nevine krvi, a na NATO rukama postoji. Kao ozbiljni ljudi mi imamo obavezu da se suočimo sa ozbiljnim prilikama. Onima koji nisu ovde moramo da kažemo da smo mi sami sebi najbliži. Ovo je želja da se drugi dio Crne Gore usaglasi sa nama i da se ne potkusuravamo zbog uspomena iz prošlosti“, istako je bivši predsjednik Crne Gore Bulatović.

Prema riječima Milana Kneževića lidera DNP-a režimska servilnost ide po NATO standardima „do toga da mijenjaju naš sveti krstaš barjak sa NATO čiča glišom. Đukanovic je preuzeo obavezu na sebe da u slučaju rata između NATO i Rusije šalje Crnogorce i Srbe na našu zaštitnicu Rusiju„.

Ispred pokreta Sloboda narodu, građanima se obratio Boško Vukićević koji je istako da je zahtjev slobodnih građana Crne Gore fer referendum sa samo jednim jasnim pitanjem:

Da Vas podsetimo:  Kreatori kriza žele krv između Srbije i Crne Gore

„Da li želite da Crna Gora ostane vojno neutralna?“

„Mi tražimo slobodni i fer referendum sa ravnopravnim uslovima na to nas obavezuje mnoštvo razloga, prvenstveno naša istorija, i sva za slobodu prolivena krv da odbranimo Crnu Goru od Montenegra i dukljanskog zlog cara koji priziva još jednom zlo nad nama„, poručio je Vukićević.

„Neću se koristiti rečnikom Đukanovića kad govorim o njemu, jer bitangi uostalom ima dosta. Đukanović zaslužuje jedno drugo ime koje ga izdvaja od svih njegovih predhodnika ne samo u našoj istoriji, već u svjetskoj. Đukanović je po riječima francuskog predsjednika Žaka Širaka i američkog Bila Klintona, tražio da se bombarduje sjever Crne Gore. Upravo ga to čini jedinstvenim. On je jedini vrhovni komandant koji je tražio od neprijatelja da bombarduje svoj narod i državu, a nakon toga ga prizvao da dođe i da ga okupira„, istako je Vukićević.

Profesor Ljubo Komatina, čiji ne otac stradao u bombardovanju 1999-te, poručio je da nije došao da plače za žrtvama već da kaže da NATO-u nema mjesta u Crnoj Gori.

„Ne treba da se plašimo nikoga. Mi smo slobodarski narod„, kazao je Komatina.

„U herojskoj odbrani otadžbine od NATO terorista, ginuli su vojnici iz Crne Gore u Vojsci Jugoslavije, da bi današnja vlast slavila poziv za ulazak u NATO“, istako je Radan Biković ispred Udruženja braca ratova od 1991 do 1999. godine.

„Što se mene tiče i mladosti koja štiti i voli nezavisnost, referendum nam nije ni potreban. Večeras ste pokazali Evropi kao 13 jula 1941. godine i što smo im mi otvorili poglavlje ljubavi i mira“, poručio je Vladimir Vukićević član LSCG i organizacije „Akcija-reakcija“.

„Cilj današnjeg okupljanja nosi jednu jasnu poruku, NATO okupator ovdje nije dobrodošao, a naša obaveza je da koristimo svaku priliku da tu poruku jasno pošaljemo“, poručio je Gojko Raičević ispred mreže NVO Mirovni pokret „Ne u rat ne u NATO“ dodajući da se pokretu od danas pridružila i grupa Srbadija barska, što čini Mirovni pokret, kako je kazao, bogatijim.

Da Vas podsetimo:  Srbiji je potreban "Most"

„Ne prihvatamo nejasnu i štetnu dilemu koja se čuje ovih dana da pričom o NATO-u idemo na vodenicu Milu Đukanoviću. Prosto je neprihvatljivo da još jednom budemo prevareni“, istakao je Raičević.

„Pozivnica za ulazak u NATO znači da su samo svjetski mafijaši koji haraju i pljačkaju svijetom pozvali lokalne mafijaše koji haraju i pljačkaju Crnom Gorom, eto to znaci pozivnica“, istako je Janko Vučinić ispred Radničke partije.

in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime