Naučiću ih ja pameti, sve!

Noćna predstava…

2
802

Vučićev noćni performans 2. februara u vojnoj kasarni  u Raškoj pokazao je svu nesposobnost i mizeriju srpske diplomatije. Sastanku, na kojem se govorilo o aktuelnoj situaciji i rezultatima razgovora u Briselu, prisustvovali su ministri odbrane i policije Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, načelnik generalštaba VS general Ljubiša Diković i predstavnici Srpske liste i srpskih opština sa severa KiM.

2017-02-06_020006
Vučić u Raškoj / foto Youtube

Obraćajući se Srbima sa Kosova i Metohije, van njihove teritorije, u Raškoj,  srpski predsednik Vlade govorio je rečnikom koji više odgovara navijačkoj retorici nego li ozbiljnom političaru koji treba da vodi ozbiljne i „teške“(kako uvek naglašava) pregovore. Rekao je  da su teme dijaloga u Briselu promenjene u hodu, a kada su predstavnici Beograda iskazali spremnost da se dogovore – onda im je rečeno da dogovor neće biti postignut i da ne može biti reči o formiranju Zajednice srpskih opština. U Briselu je trebalo da oni budu krivi za sve. Pa tako, kaže dalje predsednik srpske Vlade: „Odem na pauzu i vidim da nešto nije u redu. I dok igram šah, oni ulaze i kažu- gotovo Vučiću, završeno, nema više“.  On, u jeku pregovora u Briselu igra šah!? Relaksira se, šta li?

Način na koji je iznosio pojedinosti iz razgovora sa Mogerinijevom i Hašimom Tačijem su samo doprinele mišljenju da je apsolutno nekompetentan i bez imalo diplomatskog sluha. Naročito je bilo navijačko njegovo obraćanje  nevidljivim ambasadorima kojima je zapretio da neće oni njemu da određuju gde će on pomerati vojsku i policiju. „A to da nam neko određuje da li će naše jedinice da budu u Kraljevu ili Kragujevcu – to neka zaborave. I to ću da im ponavljam dok me ne smene. (Ko da ga smeni, ambasadori? prim. autora) Srbija je nezavisna zemlja, to neka određuju negde drugde… O tome neka odlučuju u svojoj zemlji, u Srbiji neka zaborave, makar ja platio svojom glavom, politički glavom, makar me ne bilo, neće to da rade u Srbiji, evo sad im kažem. Naučiću ih ja pameti sve, da znaju šta su njihova ovlašćenja. Ima sada svake nedelje da premeštamo svoje snage.. “, rekao je Vučić

Da Vas podsetimo:  Vučićevo rasipničko građenje puteva

A vojska i nije u njegovoj nadležnosti već u Nikolićevoj koji je pokazao da još uvek ima bar malo zdravog razuma, te se nije pojavio na ovom skandaloznom noćnom sastanku sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Srpski prvaci sa Kosova i Metohije, gradonačelnik Kosovske Mitrovice i član „kosovske skupštine“,  zahvaljivali su se Vučiću na njegovoj “brizi” za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ne znajući tačno šta je u Briselu potpisano. U stvari, niko od Srba pa ni na Kosovu i Metohiji, ne zna šta se tamo, u Briselu  tačno dešavalo. Vučić je tvrdio  Srbima sa Kosova i Metohije da specijalna policija ROSU, prema briselskom sporazumu, ne sme da dođe na sever Kosova, odnosno da im treba dozvola Srba, KFOR-a ili NATO-a. Iz izjave generalnog sekretara NATO-a jasno je da je Vučić u Briselu potpisao da „policija Kosova može da deluje na celoj teritoriji Kosova i o tome odlučuju institucije Kosova ili zvanična Priština“, kako je Stoltenberg tokom posete NATO bazi na KiM jasno potvrdio. Pre nekoliko dana su Vučić i Nikolić tvrdili da se u Briselu ustvari ništa nije napismeno zaključilo, već da se sve radi po usmenom dogovoru!

RASKA-Premijera_620x0
Raška „premijera“ /foto Novosti

Uostalom zašto bi Albanci pregovarali sa Beogradom kad im je dato sve što su tražili. Imaju svoje („administrativne“) granice, svoje pravosuđe, carinske službe, parlament, policiju, paravojne jedinice, telefonski međunarodni broj, priznaje ih skoro čitav Zapad. Imaju, dakle, sve elemente istinske države određene međunarodnim pravom (teritoriju, stanovništvo, granice i efektivnu suverenost).

Bez imalo diplomatskog sluha, bez imalo mudrosti, a posebno bez ikakve pripreme za ozbiljne pregovore,  naši političari trče u Brisel na svaki zvuk pištaljke gospođice Mogerini i tamo skrušeno izvršavaju sve naloge koje im EU servira.  Oni to sve rade navodno, zbog mira i stabilnosti na Balkanu i šire! Ne shvataju da je pitanje stabilnosti i mira na Balkanu upravo pitanje Kosova i Metohije koje je oduvek bilo bure baruta i samo što nije puklo.

Da Vas podsetimo:  Patrijarh, Vučić i predizborna kampanja

Da je bilo mudrosti mogli su taj sastanak u Briselu da odlože na duže vreme dok se ne izbistri novonastala geopolitička situacija u svetu, dok se ne vidi kako će nova podela karata   imati odraza na srpsku politiku. Nedovoljno su vispreni da sagledaju da se Evropi i njenim birokratama upravo zbog toga i žuri da završe pitanje Kosova i Metohije na štetu Srbije i da dobiju srpsko priznanje te monstrum države jer su i oni svesni tektonskih promena koje se dešavaju u svetu.

Ovi pregovori u Briselu su još jedan poraz srpske diplomatije, koju predvode nedovoljno obrazovani ljudi, bez mudrosti i diplomatskog umeća i koji misle da će evropske birokrate da nadmudre svojim mangupskim štosovima. E pa neće, na štetu svih nas i  naročito Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i na štetu Srbije, kojoj se otima 15% teritorije.

Za Korene

Mirjana Anđelković Lukić    

_________

Uputnice:

http://facebookreporter.org/2017/02/03/neprikosnoveni-prvak-srpske-drame/

http://srbin.info/2017/02/04/emil-vlajki-nova-briselska-farsa/

http://fakti.org/serbian-point/kritika-vlasti/dosta-je-bilo-vucic-odmah-da-objavi-sve-briselske-dogovore-i-na-sta-je-sve-pristao-na

http://fakti.org/serbian-point/posrbljene-vesti/vucic-otkrio-kako-su-u-briselu-sutirali-njega-i-nikolica-i-kako-su-pravila-menjana

2 KOMENTARA

  1. Tipično psihopatsko ponašanje (iako nisam stručnjak za psihologiju, nije ni potrebno, jer to i laik vidi), do svojih nadređenih je miran i poslušan kao pudlica, a do svojih podređenih je pravi besni pas, koji grize, reži i ujeda. Čudim se samo da mu toliki srbi nasedaju na njegove „fore“. Sve dok budi srbi, slepi, gluvi i naivni, ovakvi kriminalci će vladati Srbijom dok ne nestane.
    Uostalom Wikiliks je nedavno objavio dokumente iz kojih se vidi, kako je SNS došao na vlast, i ko ga je doveo. Pametnom je dovoljno da shvati, da su svi od 2000. godine prodane duše, koje se u američkoj, engleskoj i nemačkoj ambasadi „takmiče“, ko će da da više. Srbija je u gorem položaju od svake kolonije.

  2. 1929.godine su u mitrovici potpisali sporazum o rušenju kralčjevine jugoslavije,mile budak od strane ustaša i moša pijade od strane komunista.ko hoće može to naći i pročitati bar je to danas dostupno.kominterna je donela odluku o rušenju kraljevine jugoslavije jer je primila ruse izbegle od boljševika.kao prvo i glavno utočište bila je srbija pa je po tom planu kosovo planirala da otcepi od srbije i pripoji albaniji,što su komunisti iz srbije na čelu sa brozom i pokrenuli 1974.kada su je proglasili autonomnom pokrainom,a autonomna u svetu,znači sa pravom donošenja zakona i o samostalnosti.kao što je to sada vučić ispotpisivao kako kaže mismo sve potpisali tako su i komunisti iz srbije izglasali autonomiju potpisujući sve.šta očekivati od dece tih komunista koji se nisu ni javili da to ospore nego nastavak rasparčavanja srbije,do dovodjenja na beogradski pašaluk,ma koliko to nekom izgledalo smešno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime