Nek’ smo mi živi i zdravi

0
675
Foto: pixabay.com

Od devedesetih u Srbistanu je postalo uobičajeno da na razmeđu dve godine jedni drugima poželimo da nam i u nastupajućoj godini bude barem kao i u prethodnoj. Nekome će se to može učiniti apsurdnim, ali kad malo bilje razmisli i uključi pamćenje ukapiraće da je reč o krajnje racionalnoj želji. Uostalom nije li se pokazalo kako nam je svaka nova godina, od kada smo vođeni vizijom gospodara Vučića i bratije krenuli da srljamo u zlatno doba, gora od one prethodne ali, ruku na srce, mnogo bolja od naredne. Naravno pod uslovom da nismo deo one fele koja više veruje gospodaru srbistanskom i njegovoj propagandnoj mašineriji nego sopstvenim očima stomaku i novčaniku, pa sa nestrpljenjem očekuje 2025. leto gospodnje kada će plate u Srbistanu, kako najavi gospodar, doistići famoznih 900 a penzije četiristo i kusur evropskih novčanica.

Bilo kako bilo uprkos svemu ipak ima u Srbistanu koji već decenijama žive u zlatnom dobu, a koliko juče pas nije imao za šta da ujede. Zahvaljujući bezgraničnoj odanosti juče Miloševiću, Koštunici i Tadiću, danas gospodaru Vučiću a sutra bilo kome ko se bude domogao vlasti, njima je svaka nova godina uspešna i berićetna. I biće to tako sve dok bezpogovorno slušaju glas gospodara, pa makar im se obraćao na svahiliju, a deo svog berićeta davali gde, kome i koliko treba.

Da im nastupajuća godina bude makar kao i odlazeća preporučljivo je poželeti onima koji su u prošloj imali tu sreću da se nisu svrstali u onih 1,8 miliona Srbistanaca koji u vreme Vučićevog naprednog zlatnog doba žive na granici siromaštva. A da je svaki četvrti Srbistanac siromašan, i da je na osnovu stope siromaštva od 24,6 odsto Srbistan na neprikosnovenom prvom mestu među siromašnim evropskim zemljama tvrdi Republički zavod za statistiku. Nije valjda da ova državna institucija nije obaveštena o tome da Srbistanci žive u naprednom zlatnom dobu. A da njom još uvek rukovodi žuti ološ koji bi da podmeće klipove u točkove srbistanskog naprednog razvoja.

Da Vas podsetimo:  Nebeski dar

Pa sad ti vidi koliko treba da budeš zlonameran pa da govoriš o siromaštvu u trenutku kada se za izgradnju nacinalnog stadiona lažni doktor Mali Siniša planira da spiska par stotina miliona evra? Kada pozornik i književnik Vesić silne pare krca na “rekonstrukcije” prestonice koje pre podsećaju na posledice neke prirodne katastrofe nego na ulepšavanje glavnog grada? Kada je čačkonačelnik Mrmi, pošto je po ugledu na svog trenutnog vođu Čačane uveo u zlatno napredno doba, rešio da alali desetak miliona dinara, naravno ne svojih, na projekat pokrivenog bazena koji je već jednom urađen.

Naprosto red bi bio da se sa tim statističarima koji okolo šire defetizam malo pozabavi Bata keramičar. Da vidimo mi ko to njih sad pred izbore plaća da ruše ugled gospodara i vizionara Vučića i napredne bratije.

Ali da se mi ipak držimo ustaljene prakse pa Srbistancima i Čačanima poželimo da im nova napredna godina bude barem poput prethodne, jer, kako stvari stoje, mogu da budu sigurni da će se one tamo 2021. sa setom sećati kako su lepo živeli ove upravo odlazeće 2019. godine!

U to ime živeli i nek’ smo mi živi i zdravi!!!

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime