Nekažnjeno ruženje Srbije

Zloupotreba slobode izražavanja

1
898

NATONa sajtu „Autonomija“, koji je glavno glasilo vojvođanskih separatista, predvođenih NDNV-om[1] i dvojicom doseljenika iz Bosne i Hercegovine, pojavio se članak pod naslovom „Tomislav Nikolić ili zločinac na mestu zločina“. Iz samog naslova jasno je o kakvom se podlom pamfletu tu radi. Namera nepotpisanog autora ovog pljuvačkog teksta jeste da se Srbi i Srbija sa ovog antisrpskog portala još jednom (ko zna koji put u nizu) optuže za zločine koje nisu počinili i da se proglase genocidnom zemljom i narodom.

U tom, kako rekosmo, nepotpisanom članku, stoji i podnaslov „Ko je sledeća žrtva?“, koji sugeriše čitaocu da se srpski predsednik i Srbija, kao „dokazani zločinci“, spremaju da počine nove zločine. Mržnja koja se godinama otvoreno izliva sa sajta „Autonomija“ nesmetano se širi srpskim medijskim prostorom. Ono što bi u svakoj normalnoj državi izazvalo reakciju tužilaštva i sudova u Srbiji se ignoriše ili podvodi pod nekakvu maglovitu „slobodu izražavanja“.

Ali, gde to postoji civilizovano društvo u svetu u kome je dopušteno da se vređa čitav narod i gde se država može nekažnjeno vređati i izvrgavati ruglu? Odmah da odgovorimo – ne postoji nigde osim u Srbiji. Samo je Srbija zemlja u kojoj će dva ključna novinarska udruženja UNS i NUNS stati u odbranu onih koji Srbe nazivaju „kratkonogim“ genetskim škartom, smatrajući da novinari imaju pravo na slobodu izražavanja koja podrazumeva i širenje ogavnih neistina o jednom kolektivitetu kakav je srpski. Setimo se samo kako su ova dva (da li srpska) udruženja skočila na „noge lagane“ kada se na Korenima objavio tekst o Nedimu Sejdinoviću (glavnom i odgovornom uredniku separatističkog sajta „Autonomija“) u kome se za Sejdinovića, u satiričnom smislu, upotrebila sintagma „muslimanski vojvoda“ (uz asocijaciju na „muslimanski Vojvođanin“). A sada, kada isti taj urednik „Autonomije“ objavljuje na svom portalu tekst u kome se predsednik Srbije naziva zločincem i ludakom, UNS i NUNS se prave da to nisu videli.

Da Vas podsetimo:  Zaključana vrata države

Dakle, da ponovimo, ako za jednog separatistu kažete da je „muslimanski vojvoda“ (vojvoda = Vojvođanin), što ni u kom smislu ne može da se tretira kao uvreda, tada će sva srpska udruženja i mediji da stanu u njegovu odbranu. S druge strane, kada se u jednom mediju pojavi naslov u kome se predsednik Srbije otvoreno etiketira kao ratni zločinac („Tomislav Nikolić ili zločinac na mestu zločina“), to će se tretirati kao „sloboda izražavanja“.

Autor ovih redova nije nekakav „fan“ predsednika Nikolića – naprotiv. Ali, teško da postoji ijedan razuman čovek u Srbiji koji se ne bi složio sa Nikolićevim rečima, koje je, povodom petnaestogodišnjice početka NATO bombardovanja bivše SR Jugoslavije, on izgovorio:

Kada bismo, uz imena hiljada nevinih žrtava (koje pominjemo i žalimo svi, a ne samo porodice), saznali ime makar jednog kažnjenog dželata, naredbodavca ili izvršitelja, bilo bi nam lakše, a možda bismo većini i oprostili.“

Naravno, jasno je da oni koji su plaćeni iz kase stranih „nevladinih“ organizacija moraju da reaguju na istinu koja se iznosi o zločinima NATO saveza. Zato ovaj nepotpisani, ali dobro znani autor, nastupa na sebi svojstven način, a u odbranu NATO zlotvora, tvrdeći da je predsednik Nikolić “na najužasniji mogući način zloupotrebio nevine žrtve NATO bombardovanja u Varvarinu“. A čime je to Nikolić „zloupotrebio nevine žrtve“? Time što je rekao da su zločinci i dželati oni koji su pobili nevine i bespomoćne civile? Koga to vojvođanske (došljačke) „vojvode“ brane od vojvode Nikolića?

Medijski plaćenici nastavljaju svoj „intelektualni“ pir tvrdnjom da je Tomislav Nikolić bio „potpredsednik Vlade SRJ dok su na Kosovu vršeni užasni zločini nad kosovskim Albancima i sprovođena njihova nasilna deportacija u susedne zemlje“. Malo ko dobronameran danas ne zna da nikakve deportacije Šiptara sa Kosmeta nikada nije bilo. Odnosno, ako je i bilo, tada za to nisu bile odgovorne vlasti Srbije, nego NATO bombe, od kojih su bežali svi bez razlike – i Srbi i kosmetski Albanci.

Da Vas podsetimo:  Vučićevo rasipničko građenje puteva

Koliko su se antisrpski krugovi osmelili pokazuje i deo teksta u pomenutom članku u „Autonomiji“, u kome se konstatuje da bi, „da nepravda nije zaboravljena“, predsednik Nikolić danas bio „tamo gde mu je mesto – u ustanovi zatvorenog tipa!“ Šta sve još treba da se kaže pa da srpsko tužilaštvo i pravosuđe reaguju? Zar se o bilo kom čoveku nekažnjeno može pisati kao o zlikovcu i ludaku? Uz to, piše autor ove medijske poternice za predsednikom Srbije, „on [Nikolić] je ne samo jeftini falsifikator sopstvene fakultetske i master diplome, već i falsifikator istorije, trgovac ljudskim životima, dobrovoljni davalac tuđe krvi“.

Ova sintagma, „dobrovoljni davalac tuđe krvi“, otkriva nam i ime autora ovog pamfleta, jer je to omiljena „poštapalica“ Dinka Gruhonjića, predsednika onog fantomskog društva novinara (NDNV), koje vedri i oblači medijskim nebom na severu Srbije. Pitanje je samo, otkud mu je, odjednom, ponestalo hrabrosti da se potpiše ispod takvog pogrdnog članka o predsedniku Nikoliću?

Za www.koreni.rs

D. Gosteljski

 


[1] Nezavisno društvo novinara Vojvodine, novinarsko udruženje koje deluje u savezu sa UNS-om i NUNS-om ili novinarsko udruženje koje, zahvaljujući stranim „nevladinim“ institucijama, iako marginalno, ima ogroman uticaj u medijskoj sferi na severu Srbije. Zapravo, čitavu tu „organizaciju“ reprezentuju dva čoveka, Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović, koji kao „došljaci“ odnekud najviše i najžešće zastupaju „vojvođanske građane i građanke“ i nihovu navodnu želju da se oslobode „tutorstva Srbije“.

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime