Neki opozicionari na RTS-u bili četiri puta više od mene

2
1266

“Što se tiče RTS-a, ja sam spreman za svaku vrstu promene, za sve što kažu. Pošto, ja mislim da su neki od njih (opozicija) četiri puta više gostovali na RTS-u, nego što sam ja. Osim što sam ja, znate, predsednik zemlje, izabran voljom građana, pa imam dnevne aktivnosti koje moraju da prate”. Aleksandar Vučić  (TV Prva, 6. 6. 2019. )

KOMENTAR ISTINOMERA

Komentarišući tvrdnje Saveza za Srbiju da njihovi predstavnici nemaju priliku da svoje stavove iznesu u emisijama Radio-televizije Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su neki predstavnici opozicije na RTS-u gostovali i četiri puta više nego on, iako je on predsednik države, pa ima “dnevne aktivnosti koje moraju da prate”. Takođe, dodao je i da je “spreman za svaki vid promene” kada je u pitanju RTS.

Predsednik nije precizirao na koji period se odnosi njegova tvrdnja, pa smo kao merilo za proveru uzeli period od početka ove godine. U tom intervalu  Vučić je gostovao na RTS-u u emisiji “Upitnik” 7. maja, a u “Dnevniku” je bio tri puta (2. mart17. maj i 8. jul). Takođe, u ovaj broj se ne računaju direktni prenosi njegovih konferencija za medije.

Kada su u pitanju gostovanja predstavnika opozicije, onog dela koji je podržao proteste građana, od početka ove godine u emisiji “Upitnik” pojavili su se predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić 22. januara, dok su potpredsednica DS-a i narodna poslanica Aleksandra Jerkov i zamenik predsednika poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović gostovali 16. aprila. Predsednik DSS-a Miloš Jovanović gostovao je 19. februara i 11. juna.

Da Vas podsetimo:  Bahati poslanici bahato parkiraju

U emisiji “Da, možda, ne” ove godine učestvovali su Sanda Rašković Ivić (31. januara) i predsednik poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić 30. maja.

Među gostima u emisijima RTS-a nije bilo lidera Saveza za Srbiju (Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović), koje predsednik Vučić, ali i veliki broj funkcionera SNS često pominju u negativnom kontekstu.

Dakle, jasno je da predstavnici opozicije nisu česti gosti u emisijama Javnog servisa, a pogotovo je daleko od istine da su neki od njih “četiri puta više gostovali na RTS-u” od Vučića. Zato je Istinomer izjavu predsednika Srbije ocenio sa – “kratke noge”.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da se Vučić “žali” kako predstavnici opozicije gostuju češće od njega na Javnom servisu. On je prošle godine izjavio da je Boško Obradović bio tri puta više od njega na RTS-u, misleći na gostovanje u emisijama. Ovu tvrdnju Istinomer je ocenio kao neistinu, jer je utvrđeno da je predsednik od 2016. do 2018. na RTS-u gostovao devet puta, a Obradović sedam.

Tim Istinomera
Izvor: istinomer.rs

2 KOMENTARA

  1. Gospodin ΛV se, u proseku, ne skida sa TV, radija i pisanih medija. Tu se nađu i reprize govora, objašnjenja narodu, prenos neumornog karavana „Budućnost Srbije“, pljuvanje i onako osipane opozicije, pustanje fabrika, udaranje temelja fabrika, otvaranje neotvorenih aerodroma i nezavršenih, a i propalih autoputeva. I opozicioni lideri su zastupljeni na protestima 1 za 5 miliona, niti neko snima, niti obraća pažnju, osim ΛV i njegovih sendvičara, klimoglavaca i poltrona. On je prisutan 24 sata na dan, koliko ne spava, a opozicionarnih vođa samo im se pomene ime, ponekad i prezime, a ostalo je pljuvanje na njih.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime