Nemci će srozati ugled Megatrenda

1
967
Milenko Vasović / Foto: printscreen ( bizlife.rs )

Megatrend je prodat Nemcima, međutim nema razloga za paniku, neće se seliti u Nemačku.  Dobro, možda će otvoriti istureno odeljenje u Berlinu, ali to je samo plus za nas. Porašće nam izvoz znanja.

Pragmatični Nemci, kad uoče kvalitet ne pitaju za cenu. Skupljali su pare – 56,1 milion evra, napravili konzorcijum i čekali da se Mića Jovanović, vlasnik ovog univerziteta odluči za prodaju. Našli su i stručnjaka da obavi tu kupovinu – dr Dejana Đorđevića, po rođenju Leskovčanina, po obrazovanju samo tako.

Uočilo se odmah na predstavljanju da Megatrend ide u čvrste ruke. Dr Đorđević je viđen u svoj svojoj veličini – elokvencija, obrazovanje, dva fakulteta: medicina u Prištini, pravo u Beogradu. Vodio je i stranku simboličnog naziva KRST. Valja pogledati njihov sajt, tamo se lepo uočavaju vizije i kapaciteti lidera krsta i predstavnika nemačkog konzorcijuma. Sve na jednom mestu – znanje, politički uticaj, novac.

Ni na šta ljudi nisu tako ljubomorni kao na uspeh. Tako je i sa Leskovčanima. Za dr Dejana koji je „suvlasnik više kompanija u EU i predsednik borda direktora EFAS iz Berlina“ oni tvrde da je mesar, da je teško završio osnovnu školu… Pih, kao da je greh biti mesar, zar mesar ne sme da ima novac, zar ne može da vodi konzorcijum, zar ne može da vodi univerzitet? Možda i ne može.

Dr Dejan će biti i „vd rektor“ Megatrenda i zameniće dosadašnjeg dr Miću koji nema doktorat, ali ima „dr“. I Dejan nema doktorat ali ima „dr“.  U nekakvom, bože me sačuvaj zakonu piše da se rektor bira iz redova redovnih profesora koji su u radnom odnosu sa punim radnim vremenom… tra-la, la-la… Zakerala će mudrovati da redovni profesor ne može biti niko ko nema doktorat… Vrlo važno, taj zakon uopšte ne uvažava realnost i njega treba pocepati.

Da Vas podsetimo:  Vučiću, zašto izigravaš Deda Mraza?

Nego drugo me interesuje, što nam niko ne dođe iz Nemačke, iz tih fondova, iz tog konzorcijuma koji vidi šansu za zaradu na Mićinoj muci? Da li se to oni nečaga stide, da li se od nekoga kriju? Pa nisu valjda poverovali u pisanje tamošnjih tabloida koji su Srbiju predstavljali „kao zemlji kupljenih diploma“. Nisu valjda naseli na tvrdnje Šterna da „u Srbiji čak i politička i akademska vrhuška gradi karijere na osnovu lažnih diploma“.

Ili su baš zbog pisanja Šterna investirali u Srbiju, pa hoće da unaprede i razgranaju prodaju. Onda smo obrali bostan, u jurnjavi za profitom oni će načisto da srozaju ugled Megatrenda. Valjalo bi da ministar prosvete proveri njihove namere.

Lično mislim da od onih 56,1 miliona Srbija neće videti ni evra i da će se sve brzo vratiti na početnu poziciju. Verujem da je Mića Jovanović i dalje vlasnik Magatrenda i da je ovo samo manevar kako bi se izbegla priča o nevažećim londonskim diplomama. Možda će u međuvremenu samo neki dosijei nestati.

Znam da na Megatrendu ima i stručnih predavača, znam i studente koji su čestito položili ispite i njih mi je žao, oni će biti najveći gubitnici ove kombinatorike. A ne“razočarani” Mića koji je toliko učinio za Srbiju i koji se seli u Kan.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime