(Ne)moć naprednih vlastodržaca

0
544

Uvek kada se pomenu izbori i njihovi rezultati neprestano se provlači jedna te ista konstatacija, sa kojom se, gle čuda, slažu i vlast i opozicija, a reč je, pogađate, o nužnosti promene izbornog zakona i sistema. Da proporcionalni izborni sistem nije dobar slažu se uglavnom svi. Pa tako nema te partije niti grupe građana koja nije spremna da obeća kako će, ako joj narod srbistanski ukaže poverenje, promeniti izborni zakon. Odnosno kako je krajnje vreme da na čelo dođu ljudi koji osim partijske knjižice poseduju i moralni i profesionalni kredibilitet. Mećutim pošto je ovo Srbistan tako i toliko puta najavljena promena izbornog sistema potvrđuje da je obećanje ludom radovanje.

A narod srbistanski, nebrojeno puta se to pokazalo, mnogo voli da se raduje.

Zato se izborne liste, bez obzira koji su izbori u pitanju, kroje tako kako se ništa ne bi prepustilo slučaju. Kako sutra skupštinsku većinu i opstanak vlasti ne bi u pitanje doveo neko ko, za srbistanske uslove, ima ružnu i krajnje neprihvatljivu osobinu da misli svojom glavom, ili su mu, što je mnogo češći slučaj, porasli apetiti. Samo uprkos naporima da se u skupštinske klupe instaliraju oni što imaju svoje mišljenje sa kojim se inače ne slažu pa stoga bespogovorno podržavaju stav partije ili koalicije, stvari umeju da se otmu kontroli.

I eto belaja.

U trenu se ispostavi da ona silna snaga i moć kojojm se svakodnevno razmeću čačanski, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci predvođeni čačkonačelnikom Milunčetom zapravo visi o koncu.

Sudeći na osnovu poslednjih dešavanja u čačanskom parlamentu, ispostavilo se da svu naprednjačku silu u šaci zapravo drže stanoviti mister Shmeko, new manager of Moravac, Batica Ćurčićić i kuma mu, koje je tanka vladajuća većina dovela u poziciju da se pitaju, ucenjuju, kadruju i odlučuju. A da Milunče i ostali samo klapću ušima i ispunjavaju zahteve i želje. Da zarad opstanka vladajuće većine protivno sopstvenim uverenjima izglasaju nepoverenje direktorki predškolske ustanove Moje detinjstvo. Kako to sad okolo pričaju neki s koca i konopca skupljeni napredni odbornici. Stoga biće da ste debelo u krivu ako verujete da se u našoj kapitalnoj kasabi za sve pitaju, o svemu odlučuju i kapu nam kroje Milunče, prislonički auto plekadžija, tuzla guzla poslanik, Šojić -Trifunović i njihova družina. Oni su tu da glumataju vlast i razmeću političkom snagom i impozantnim i ”uglednim” članstvom. Ali ako biste nešto da završite nemojte gubiti vreme i živce jurcajući unaokolo za njima.

Obratite se vi ipak mister Shmeku, Batici i kumi i neće biti problema.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime