Niko nema što Zukorlić imade

2
1707

Ako ikada dopadnem suda, neću se braniti ćutanjem, nego Zukorlićem!

Muamer Zukorlić (Foto: Z. Šaponjić)

Za šta god da budem optužen, braniću se time da je to isto dozvoljeno Muameru Zukorliću, narodnom poslaniku u Skupštini Srbije!

Bivšem muftiji sve je dozvoljeno!

Može mu se da istovremeno bude deo dva establišmenta: sarajevskog i beogradskog i da bude rodonačelnik trećeg, sandžačkog; da krši zakon i da bude deo zakonodavnog tela; da gradi divlje objekte i ruši izvršnu vlast; može mu se sve što poželi – jer ima sve što se od njega traži, od demonstranata do glasača…

Kao takav, rodonačelnik je ”imamizma”, što u ovom slučaju nema veze sa svešteničkim zvanjem u muslimana. Imamizam je kada narodni poslanik Zukorlić ima poslanički, politički i svaki drugi imunitet, jer ima uticaj u Sandžaku, kada treba obezbediti glasove za vladajuću opciju i kada Zukorlić kaže: imam podršku vlasti, imam divlje sagrađeni objekat, imam petlju da nastavim gradnju uprkos rešenju o rušenju, imam 5.000 Bošnjaka koje mogu da izvedem na ulicu, imam i glasove, naravno, imam nekoliko žena, imam pravo da napadam Dodika i Republiku Srpsku zbog Deklaracije o očuvanju srpskog naroda, imam limuzinu sa tablicom ”mufti”…

… Ali: kako je Zukorlić iz faze ”imam” dospeo u situaciju ”nemam”..?

– Nemam ništa osim jednog stana! – prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nema para ni vodu da plaća!

Nema problem sa mnogoženstvom, ali ima sa pederastijom: javno se protivio izboru Ane Brnabić za premijera Srbije, ali nije mu bilo dopušteno da kao poslanik tako i glasa! Ali, dopušteno mu je da napadne Dodika i RS i da slobodno najavi (ne prvi put, ali prvi put kao narodni poslanik) otcepljenje Sandžaka, ako li se Republika Srpska prisajedini sa Srbijom..!

Da Vas podsetimo:  Ej, od 4 do 7

U toj tački, koja levitira između ”imam” i ”nemam”, a u kojoj Zukorlić ima pravo da ”šiba” po Dodiku, a obavezu da Brnabićku ”miluje”, ukrštaju se povlastice koje mudro baštini i u Sarajevu i u Beogradu, ali i sa mnogo istočnijih i mnogo zapadnijih odredišta.

Pri tom, izvesno, svi koji mu dodeljuju povlastice, nisu glupi: znaju da ga darovima obasipa i druga strana i da Zukorlić i njoj svesrdno uzvraća!

I niko od njih nije ni glup, kada se tako ponaša, nego je Zukorlić za sve njih prepametan!

Nema njegov briljantni mozak nikakve ”prečice” vrhunskog intelekta, nego čitave autoputeve, ali ga težina misli koje prevozi ne čini vrhunskim intelektualcem, nego perfektnim, dobro plaćenim kamiondžijom koji prevozi i isporučuje ono što mu se natovari!

Kao takav, njegov mozak je zasigurno veći i teži od prosečnih 1,3 kilograma kod čoveka, te se, gotovo sa sigurnošću može reći da – niko nema što Zukorlić imade: dva kila mozga i po’ kila brade!

NJegova brada nije rezultat muškog termalnog atavizma, jer da jeste, Zukorlić bi bio čupav po celom telu; u njegovom slučaju brada štiti i krije samo obraze i posledica je Zukorlićevih isporučenih misli ”sa bradom”…

NJegova je poslanička brada, danas, nešto kao ”žena rutavijeh nogu”, kako se najpreciznije opisuje vlast za koju se želi reći da je lepa i uspešna, ali i malo više našminkana, zbog čega nije imala vremena da obrije noge…

Te ”rutave nogice” vlasti – izvirile su, slučajno, dok je, raskrečivši se poprilično, obnašala izvršnu volju, pa je jednom nogom stala iza Zukorlića i njegove divlje gradnje u Novom pazaru, a drugom na Zlatibor, gde je kao na pikavac stala na ideju o izgradnji turističke gondole bez dozvole koju-vam-nikada-nećemo-dati ili ćemo je izdavati stub po stub…

Da Vas podsetimo:  Odliv mozga

E, tu je nogica, rutava kao Zukorlićeva brada, nepazimice izvirila ispod suknje i pokazala da imam i nemam nisu pitanja vere i nevere, bezakonja i zakona… Nije to, čak ni ono ”hoću” ili ”neću”, nego: može mi se!

Ili: može im se!

Srbiji – da se, kao, pridružuje Evropskoj uniji – deljenjem Kosova, za koje se zalaže ministar inostranih poslova, a prisajedinjenjem Republike Srpske Srbiji, u tom slučaju, ali uz otcepljenje Sandžaka i Vojvodine, što implicira Zukorlić, a pristaće da to bude samo Sandžak…

Zašto bi to radili, ako je izvesno, kako kaže izvršna vlast Srbije, ulazimo u EU, gde će sve granice postati bespredmetne?

Ili će biti da narodni poslanik Muamer Zukorlić, po prirodi svog poslaničkog posla, zna nešto više od nas: da Srbija nikada neće ući u EU, na primer…?

Pa napada Dodika, zbog ideje o ”otcepljenju od BiH”, a u stvari ga podržava da zo učini, kako da bi on to sutra mogao da traži od Srbije, za Sandžak, kojeg bi pripojio BiH..?

Radoje Andrić

www.iskra.co

2 KOMENTARA

  1. Zato se ne ugledamo na njih. Srbi da uzmu drzavljanstvo i pasos BiH, kao i muslimani. Kad nas 7 miliona uzme drzavljanstvo BiH oni ce biti realna manjina. Bicemo izjednaceni gde oni tu i mi koliko njih a koliko nas.
    ISTO RADE SIPTARI. Ako bi Djukanovic u Crnoj Gori oduzeo drzavljanstva siptarima koji imaju dvojna pa i rojna drzavljanstva pola drzavice bi opustelo. A zamislite da se svima ukinu dvojna i trojna drzavljanstva. Realno stanje bi bilo potpuno drugacije na Balkanu.
    Zasto da se ljutimo, ucimo od njih, milo za drago.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime