Nišlija nezadovoljan zbog uklanjanja N1 iz ponude: Otkazao sam ugovor prvog dana

1
572
Foto: printscreen (N1)

Gledaoci koji naš program više ne mogu da prate u okviru Supernove, nezadovoljni su, a neki od njih su već i raskinuli ugovore. Jedan takav slučaj zabeležila je naša ekipa u Nišu, i to samo dan pošto je N1 uklonjen iz programa Supernove.

Među prvima koji su u Nišu prestali da gledaju Supernovu i otišli do operatera kako bi otkazali usluge je Vladimir Jovanović, diplomirani nastavnik istorije.

„Desilo se da je jednog jutra došao moj sin i kaže mi: Tata, jel znaš da više nemamo Sport klub i N1?“, rekao je Jovanović.

To ga, međutim, nije iznenadilo.

„Znajući vlasničku strukturu i Supernove i drugih kablovskih i internet operatera, da se to sve sada kreće ka jednom centru moći, nekako sam očekivao da će možda i ranije da ukinu to“, dodaje on.

Otišao je do korisničkog centra i rekao da ne želi dalje da koristi usluge.

„Gospođa, vrlo ljubazna, onako stidljivo me je pitala da li može da čuje koji je razlog. Naravno, rekao sam. Napisaću i u zahtevu za raskid ugovora“, dodaje.

N1: Šta ste napisali?

„Da ta kablovska televizija ne pruža više to zbog čega sam je hteo i uzeo.“

A to je, kada je informativni program u pitanju, nemogućnost da prati N1, gde je, kako objašnjava, neretko i proveravao vesti koje čuje na nacionalnim kanalima.

„Ako hoćeš nešto drugačije da čuješ – ti moraš da gledaš N1 i na njihovim vestima to možeš da čuješ. Ako ne to, onda moraš da guglaš po internetu i tražiš neke nezavisne medije. Ali, N1 je, možda, jedna od najprofesionalnijih što se tiče toga“, kaže Jovanović.

I u kablu u Aleksincu, programa N1 više nema.

„Nama je N1 bila televizija koja je služila za objektivno informisanje“, kazao je Dušan Ostojić, jedan od tamošnjih aktivista i primećuje da su, u ovom malom mestu, mnogo razočarani zbog toga što ne mogu da prate taj program.

Da Vas podsetimo:  Prodaja automobila skočila u Evropi

„To u prevodu znači da dobar deo tih ljudi koji su bili i kod Telekoma i Supernove i sklopili ugovore – danas negoduju. Doduše, ne javno, nego tajno, jer je to bila jedina televizija gde je mogao da se čuje neki drugačiji ton“, dodaje Ostojić.

Takav „ton“ u Aleksincu nemaju više mnoga domaćinstva. Obrazloženje zbog čega nema više kanale koje je do pre desetak dana imao, Zoran Radić, inače korisnik Telekomove Supernove, čuo je i na jednoj od nacionalnih televizija.

„Pojavio se direktor Telekoma, te je i on isto objasnio taj slučaj. Kaže da tu jednostavno… Ta Supernova nije kriva. Da su tu umešane neke druge stvari…“, kaže Zoran Radić.

N1: Jeste li imali priliku da čujete i drugu stranu?

Radić: „Ne. Ne, nisam.“

„Glavni razlog zbog kojeg smo gledali (N1) je bila ta objektivnost, znate. Definitivno je to bila jedna objektivna televizija i nadam se da će da bude i nadalje“, dodaje Dušan Ostojić.

Milan Stojanović
Izvor: N1

1 KOMENTAR

  1. ЈОК БРЕ,ГЛЕДАЈ САМО „WEST BRAIN WASH“ !!Нисам никад гласао за напредњаке(а нећу ни сад),међутим не треба ми ни пропаганда из кухиње „власника“ N1-TV,нису ми јасне „патриоте“ које (би да) се информишу из пентагонске кухиње/вероватно су то оне праве жутаре што нису освануле осмехнуте „шестог октобра“2000,када нису „лустрирали“ све што су желели(а ни ми са контра стране им нисмо окинули ни један „картеч“плотун,чисто да се мало разреде)! Kад се уз новац Сороша,под контролом („Мајдан-експерта“)Срђе Поповића „догодe“ уплаћени отпораши нпр. пред скупштином-/неби ли неко крао слике и фотеље(док успут спаљује резултате гласања и зграду-ЈЕР НЕЋЕ „ДРУГИ КРУГ“!)може неко уместо (углавном од Господа већ примерно кажњених)криминалних специјалних јединица,разних подмазаних генерала полиције и богами војске(неки и леже где треба!)да уђе у историју наше једине Србије,ал` на велика врата !!
    Think about those beans,PLEASE,my friend !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime