Nišlijka Darija (13) bolja od profi fotografa – njena slika uvrštena u TOP 10 fotografija Srbije

1
548
Darija Stojanović / Foto: printscreen (gradjanin.rs)

Darija Stojanović (13) učenica 7/5 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ izigrala je sistem tako što je na foto konkursu za punoletne umetnike slučajno izostavila godinu rođenja, a njena slika Stare planine je na nacionalnom takmičenju za unapređenje prirodnih lepota Srbije ušla u TOP 10 najboljih snimaka. Ona kaže da je na konkursu bilo blizu 3.000 fotografija i na stotine profesionalnih fotografa koje je ona „pobedila“.

Kada sam se sa tatom pojavila u jednoj većoj prostoriji gde su se okupljali kandidati, svi su imali oko 40 godina i mnogi su imali mnogo bolju opremu od mene. Bilo mi je mnogo čudno da se i ja sa 13 godina nađem među njima. Kada je proglašeno da je moja fotografija ušla u TOP 10 fotografija lepota Srbije, prosto sam ciknula od sreće. Ovaj foto konkurs pod nazivom Impact mi je doneo mnogo sampouzdanja- priča Darija koja je 15. oktobra održala javni čas učenicima i nastavnom kadru ove škole.

Darija je prvu fotografiju i prodala i to ni manje ni više nego u Arapskim Emiratima.

To je slika zarđale žice od bačenog kreveta. Slikala sam to iz poebnog ugla, tako da sam u žici videla neki put, pravac, ona ima neku dubinu. Poslala sam jednom svetskom sajtu tu fotografiju i ubrzo dobila obaveštenje da je slika prodata. To je neki beznačajan novac, ali veliki uspeh je za mene jer ssam dokazala sebi da mogu da se bavim tom umetnošću – priča Darija.

Ona kaže da je prvu liku fotoaparatom napravila sa tri godine, a ubrzo u joj tada tata i mama kupili profesionalniju opremu.

1 KOMENTAR

  1. Jednom nepismen tekst. Bolje da ste preuzeli tekst iz Niških vesti ili iz Blica gde je objavljeno baš onako kako jeste a ne od ovog M.S. (Malo Smotanog). Ima na desetine grešaka, što u kucanju a bogami i u izvrtanju činjenica! Kao prvo devojčica se zove Darja a ne Darija!. Kao drugo i ja sam slao fotografije na isti konkurs i ona nije nikog izigrala jer je konkurs bio otvoren za sve koji se bave fotografijom. Sramota je da lažete! Kao treće, ne razlikujete Staru od Suve planine! Nemate pojma ni o čemu a kritikujete devojčicu od 13 godina! Blago vašem uredniku sa ovakvim novinarom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime