NIŠTA OD IZVOZA: Pravili smo “srpski mercedes” da bi ga sami od sebe kupili

0
559

Prvih 30 autobusa sa Mercedesovim znakom, proizvedenih u Ikarbusu, naći će se na beogradskim ulicama do kraja oktobra, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali. Šta se desilo sa izvozom u inostranstvo?

6EYTlz2
FOTO: Grad Beograd

Sada je evidentno da smo “srpski mercedes” pravili samo da bi ga sami od sebe kupili. Naime, prvih 30 autobusa sa Mercedesovim znakom biće isporučeno GSP “Beograd”.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, precizirao je da će prvih deset autobusa biti isporučeno do 21. septembra, deset do 6. oktobra a poslednjih deset do 21. oktobra, kao i da će svi autobusi biti crvene boje. Do kraja oktobra, dodao je Mali, Beograđani će imati priliku da se voze novim solo, niskopodnim autobusima, koji će imati video nadzor, klimu, wi-fi, mercedesov znak, šasiju i motor.

– Želimo da se poštuju rokovi i insistiramo da svi koji rade za Grad ispunjavaju obaveze i robu isporučuju na vreme, jer Grad svoje obaveze ispunjava, rekao je Mali.

On je dodao da je Grad na dobrom putu da konsoliduje GSP “Beograd”, i najavio za sledeću godinu nabavku još 80 novih vozila, izrazivsi očekivanje da će se Ikarbus pojaviti i na narednom tenderu sa dobrom ponudom.

– To je pravi put da u naredne četiri godine obnovimo vozni park i konsolidujemo GSP, rekao je Mali i dodao da za sada više od 120 vozila ima ugarđen besplatni internet.

Bitno je naglasiti da ovo nisu mercedesovi autobusi, već srpski autobusi sa mercedesovim znakom!

Prisetimo se Vučićevih reči kada je po prvi put nalepio mercedesov znak na srpski autobus. On je tada obećao da će se “srpski mercedes” izvoziti u inostranstvo, odnosno, da će se prodavati na području cele jugoistočne Evrope. Tada je dodao da kod suseda vlada veliko interesovanje.

Da Vas podsetimo:  Tončev pokazao diplomu zbog glasina i unutarstranačkih izbora u SPS

Međutim, posle više prekršenih rokova, evidentno je da smo “srpske mercedes” pravili samo za domaća gradska saobraćajna preduzeća.

Prilikom obilaska Ikarbusove fabrike Siniša Mali nije spominjao da će “srpski mercedes” ići preko granice.

Generealni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić rekao je da, osim proizvodnje 30 autobusa za GSP “Beograd”, ta firma pravi i 43 autobusa za GSP “Novi Sad”, ATP “Pančevo” i Lastru.

Gde je to veliko interesovanje suseda o kojem je Vučić ranije govorio?

Tanjug / Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime