Noć knjige u Srbiji, petnaesta po redu

0
766

nocknjige45454BEOGRAD – Regionalna manifestacija Noć knjige, petnaesta po redu, održaće se 16. decembra od 17 do 24 časa, pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Inače, Noć knjige je pokrenuta 2009. godine i postala je najposećenija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga, koju za samo sedam sati poseti više od 40.000 ljubitelja dobre knjige.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od tri stotine pedeset objavljenih naslova godišnje s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu i kao potvrda kvaliteta pripala joj je i nagrada za izdavača godine na nedavno završenom Sajmu knjiga, a i mesto u najužem izboru za najboljeg izdavača nakon Londonskog sajma knjiga, kada se našla i visoko se pozicionirala na svetskoj mapi izdavača. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje kroz 39 knjižara i predstavlja najveću internet prodavnicu u regionu, www.delfi.rs.

Noć knjige će se održati u Delfi knjižarama i Laguna klubovima čitalaca u Beogradu i u još 20 gradova u Srbiji.

Regionalni karakter daju Laguna klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću, što u zbiru daje 26 gradova učesnika ove manifestacije.

Pored ponude od više od 50.000 naslova i ove godine pripremljeni su fantastični popusti, pokloni, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima, što je samo deo iznenađenja u tih nekoliko sati namenjenim ljubiteljima knjiga, manifestacije pod imenom Noć knjiga.

Irena Spasović

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime