Novi “Grom” udario kriminalce i dilere?

1
473

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u akcijama Grom i Grom 1, biti procesuirano namanje 500 lica i poručio narko dilerima da im pakao tek predstoji jer akcije protiv njih neće prestati dok se potpuno ne izleči društvo od te pošasti.

Na konferenciji za novinare u Valdi Srbije Vučić je precizirao da je od jutros od 4.30 u akciji privođenja narko dilera Grom 1 privedeno 128 lica.

Vučić je istakao da su tokom jutrošnje akcije uhapšene i neke serijske ubice, ljudi koji su vršili nekoliko ubisava, razbojsništava kao i da su neki zadržani zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da su u okviru akcije Grom uhapšena i četiri strana državljanina zbog razbojništva na teritoriji Srbije.

Govoreći o saradnji policije, Tužilaštva i ostalih u akcijama borbe protiv korupcije i kriminala, Veljović je poručio da “nema zadatka koji ne možemo zajedniči da realizujemo” i dodao da se s Gromom neće završiti ta borba.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da su današnjoj akciji Grom 1 uhapšeni “ozbiljni narko dileri koji su bili na samom vrhu piramide” i poručila da niko nije jači od države.
“Iz zakonskih razloga nismo u mogućnosti da saopštavamo imena uhapšenih lica, ali vam mogu reći da su ovog puta na meti države ozbiljni narko dileri koji su na samom vrhu piramide”, rekla je Dolovac, naglasivši da današnja akcija nije kraj borbe sa narko klanovima.

“Ma koliko mislili da su jači od države, to nije tačno, nisu jači od države”, poručila je Dolovac, koja je pohvalila sve policajce i tužioce koji sprovode akciju Grom, napominjući da im podrsku pruža Biro za koordinaciju službu bezbednosti.

U policijskoj akciji Grom, početkom decembra, protiv osumnjičenih za trgovinu drogom, na teritoriji čitave Srbije zaplenjeno je više od 21 kilograma droge i privedena su 124 osumnjicena, od kojih je 70 zadržano u pritvoru.

Vučić: Biće rešen slučaj Ćuruvija

Vučić je izjavio danas da će ubistvo novinara Slavka Ćuruvije biti rešeno i da će biti donete pravnosnažne presude.

“Za mene je najvažniji slučaj ubistva Slavka Ćuruvije i ja ne mogu ništa više da vam kažem. Ali vi znate da sam obećao pre godinu i dva meseca da će taj slučaj biti rešen i on će biti rešen i biće donete pravnošnažne presude”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Tanjug

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime