Novi način za pripremu starog jela!

0
154

Sastojci:

200 gr putera
200 gr šećera
3 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
100 gr palente
2 pomorandže
1 kašičica ekstrakta pomorandže
1 kašičica praška za pecivo bez glutena

Za sirup:

5 zrna kardamoma
250 ml soka pomorandže (od 3-4 voćke)
1 kašičica ekstrakta pomorandže
125 gr šećera

Ugrejte rernu na 160 stepeni. Namažite kalup uljem, obložite pek-papirom i njega namažite uljem.

Umutite puter i šećer, dodajte jedno po jedno jaje pa na kraju i vanilu.

U manjoj posudi pomešajte mlevene bademe, palentu, prašak za pecivo i ekstrakt vanile.

Dodajte ovu mešavinu u puter sa šećerom.

Sipajte testo u pleh i pecite 40 do 50 minuta dok ne bude zlatnožuto.

Ivice kolača treba da se odvajaju pomalo od pleha.

Izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se hladi pa izručite na tacnu. Budite pažljivi, jer se kolač lako lomi.

Za sirup, sastojke kuvajte na srednjoj temperaturi desetak minuta pa ostavite da se ohladi.

Izbockajte kolač viljuškom pa je premažite sirupom. Služite sa šlagom.

Izvor: Lepa i srećna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime