Novi srpski rijaliti – prasićima do izbora

1
886

135838585055cf1ac7b70ea138494578_w640-620x330

Ne znam da li ste potpisali peticiju koja tražio da se ukinu rijaliti šou programi u ovoj zemlji. Neću to da tražim. Zašto? Jednostavno: Zato što rijaliti programe hipnotisano gledaju oni koji uglavnom ne čitaju portale. Naročito ne portale koji na ozbiljan način tretiraju probleme u Srbiji.
Njima je bitno šta se piše na fejsu, da li je ko postavio fensi fotku na instagramu ili tviteru, koju će on(a) da lajkuje ili da retvituje.

Njih ne interesuje šta piše na ozbiljnim njuz sajtovima ili na sajtovima koji kroz satiru i sarkazam govore o glupostima aktuelnog (a bogme i prethodnog) režima.

Oni su odavno zaglupljeni.

Možete da se vređate ovom mojom konstatacijom, ali ću je ponoviti: Oni koji iz dana u dan prate Parove, Farmu, Velikog brata, Maldive i ostale televizijske bljuvotine zapravo su doživeli laganu mentalnu retardaciju ireverzibilne prirode. Da ne kažem – nepovratne.

POSTOJI MNOGO OZBILJNIJI PROBLEM

Mi živimo u rijaliti programu.

Mi živimo u rijalitiju u kom već decenijama pobeđuju samo oni koji su najkvarniji, najgori, najkorumpiraniji, oni koji nemaju skrupula, oni kojima nije bitno da li će Srbija da bude desetkovana – sve dok ima šta da se ukrade.

Preterujem? Ne.

U to se možete uveriti i u poslednje tri godine. A možete i u svim onim godinama kada su bili žuti, crveni, šareni…

Kako da vam kažem…

Srpski političari svakodnevno pokazuju i dokazuju da ih narod zaista ne interesuje, a da ih interesuje samo to da podignu što više para i u svoje džepove strpaju iste.

I pokazuju da je u toku – bitka za presto.

I to između dinastije Nikolić i dinastije Vučić.

SVINJARI NEKAD. BOGME, SVINJARI I SAD

Nekad su u Srbiji vladale dinastije Karađorđević i Obrenović.

Da Vas podsetimo:  Deca se rađaju radi njih a ne radi roditelja i Srbije!

I jedna i druga su trgovale. Uglavnom – prasićima.

E, pa tako vam je i danas.

Dinastija Nikolić, predvođena Master Tomom Bajčetinskim, krenula je u višednevnu posetu Kini. U delegaciji, osim PR tima, savetnika i inih prišipetlja, nalaze se naravno žena mu Dragica i sin mu Šerif od Kragujevca. Nemojte se varati: krenuli su o trošku vas, poreskih obveznika. Šta će ljudi: nisu videli Kineski zid, nisu videli Tjenanmen, nisu videli ništa – osim kineskih robnih kuća posejanih po Srbiji.

Elem, dinastija Nikolić otišla je da sklopi važne poslove.
Kako i ne bi: ambasador u prijateljskoj Kini je Nikolićev glavni diplomatski pulen i nekadašnji ministar u vladi Srbije koji je obećao hiljadu milijardi evra investicija (bilion – u prevodu). To vam je onaj što je obećavao i kanal Morava – Crno more…

I tamo su potpisali ugovore o investicijama u stočarstvo u Šumadiji. Jupiiiii! Stočarstvo ima da procveta zahvaljujući Kinezima u Šumadiji! I to u Kragujevcu ima da bude prestonica stočarstva.

A da li ste zaboravili da su pre samo nekoliko meseci predstavnici dinastije Vučić, nakon desetkovanja srpskog stočnog fonda obećali da će nemački Tenis dovesti svoje farme i uzgajati svinje u Srbiji?

Jupiiii!

Nego, ne znam da li vam je poznato, ali nemačke svinje se hrane (između ostalog) koncentratom. Kao i naše – uostalom. I kineske svinje se hrane koncentratom. Ali, postoji jedna mala začkoljica: u nemačkom koncentratu za ishranu svinja (kojim će se hraniti – budite sigurni – Tenisove svinje u Srbiji) jedan od glavnih sastojaka je krompir. A krompir je jedina poljoprivredna sorta u Nemačkoj koju je moguće genetski modifikovati za industrijsku proizvodnju. Čega- ne pominje se.
Ne znam da li vam je poznato da se i kineska stoka hrani koncentratom koji je u Kini – dozvoljeno genetski modifikovati.

Da Vas podsetimo:  Spas

To li je briga o Srbiji i Srbima?
A

GDE JE VELIKI PRIJATELJ I BRAT BIN ZAJED?

Ne znam da li je priča o prasićima važna za to što se veliki prijatelj i takoreći brat Reformatora Velikog, Šeik bin Zajed više ne pominje.

Znate, malo je neukusno i neprijatno govoriti o bratstvu i prijateljstvu, o veeeeeeelikim investicijama koje će biti u poljoprivredu, a s druge strane, po Srbiji sejati farme svinja – umesto ovaca.

Inače – kažu ljudi da su Srbi svojevremeno počeli da gaje prasiće samo zato da bi izbegli da Turcima plaćaju porez.

Ali, stvarno, gde je veliki prijatelj i brat Bin Zajed?

Od kako su počeli u Srbiju da dolaze Sirijci, Avganistanci, Iračani i ostali nevoljnici – niko ne pominje Bin Zajeda.

I niko ne pominje investicije.

Svi se fokusiraju na izbore. I na to da zarade što više poena u rijalitiju koji se zove Izborna trka.

Svi sad otvaraju nova radna mesta. Svi sad smanjuju administraciju. Svi štede. Svi dovode investitore. Svi se smeškaju. Istina, onaj jadni ministar zdravlja nema blage veze da u bolnicama po unutrašnjosti (a bogme ni po Beogradu) nema ničega: pa ni osnovnih lekova. A onaj jadni ministar finansija prebacuje šalterske radnice iz centra Beograda u Mladenovac zato što ga nisu prepoznali…

Nema veze.

Srbi vole rijaliti programe. A izbori? To je već sasvim novi rijaliti šou. Koji će trajati do decembra…

Aleksandar Bećić

Kolumnista

1 KOMENTAR

  1. ovo nije tačno-gledajući doživeli retardaciju,aman bre,oni su već bili retardirani,jer su to prihvatili kao prirodno.pa ko normalan može to da gleda.zar tu ima neko da se ljuti,nema razloga,premda je uvek istina sporna kod budala,ali im je pametni upućuju zbog većeg problema.to su oni koji kažu da im samo fali para,a pameti ne,tu im preliva.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime