Kreativne novogodišnje radionice na „Trgu bajki“

0
603

trgbajka45454BEOGRAD – Volonterski servis Zvezdare Gradske opštine Zvezdara, realizovaće 15, 22. i 29. decembra od 11,00 do 12,45 sati kreativne radionice za sugrađane svih generacija, posebno najmlađe, nastavljajući saradnju sa Ustanovom kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ započetu prošle godine u realizaciji novogodišnjeg programa na Trgu bajki.

Uz pomoć volonterki Jelene Miljuš i Ranke Jeličić, posetioci će u zatvorenom prostoru u brvnari na „Trgu bajki“ na besplatnim kreativnim radionicama izrađivati novogodišnje ukrase, poklone i čestitke koje su poklon organizatora ovog novogodišnjeg programa i Gradske opštine Zvezdara koji su obezbedili materijal za rad.

Za zainteresovane sugrađane ulaz je slobodan, bez posebnog prijavljivanja za učešće na radionici.

Svrha radionica je da razviju našu maštu i veštine i podsete nas da su praznici prilika da budemo radosni, da se družimo i setimo svih onih koji zaslužuju da ih u prazničnim danima darujemo i obradujemo sitnicama koje smo sami napravili.Kraj. Vukica Sotirović.

Podela industrijske soli na Zvezdari

Podela industrijske soli za potrebe stambenih zgrada na teritoriji GO Zvezdara vršiće se počev od srede, 14.12.u sedištima zvezdarskih mesnih zajednica u toku redovnog radnog vremena: ponedeljkom, sredom i petkom od 7.30 do 15.30 i utorkom i četvrtkom od 11.30 do 19.30 sati.

Pri preuzimanju industrijske soli za potrebe stambene zgrade potrebno je poneti ličnu kartu (radi davanja na uvid) i javiti se u mesnu zajednicu na čijoj teritoriji se nalazi stambena zgrada.

Na inicijativu Gradske opštine Zvezdara, koju je prethodne godine podnela Gradskom štabu za vanredne situacije Beograd, industrijska so je za ovu zimsku sezonu dostavljena u traženim pakovanjima od po 5 kg. što će znatno olakšati njenu podelu.

Pored ovoga, Opštinski štab za vanredne situacije Gradske opštine Zvezdara obezbedio je određene količine industrijske soli za posipanje trotoara, pešačkih staza i stepeništa u zimskoj sezoni 2016./2017. godine i za organizacije i ustanove na teritoriji opštine: Kliničko – bolnički centar „Zvezdara“, Dom zdravlja „Zvezdara“, Predškolsku ustanovu „Zvezdara“, Poresku upravu Zvezdara, za studentske domove „Kralj Aleksandar I“, „Patris Lumumba“, „Rifat Burdžević“ i „Slobodan Penezić“, za domove učenika „Aleksa Dejović”, „Karađorđe“, RJ „Karađorđe“, za svih 14 osnovnih i 9 srednjih škola.

Da Vas podsetimo:  Politički korov

Javne ustanove i organizacije sa teritorije opštine Zvezdara su obaveštene da odobrene kontigente industrijske soli mogu lično preuzeti na placu RJ „Gradska čistoća Zvezdara“ u Ulici Milana Rakića broj 75a, počev od srede, 14.12.2016. godine.

Gradskoj opštini Zvezdara je od strane Gradskog štaba za vanredne situacije Beograd, za zimsku sezonu 2016/2017. godine, odobren kontigent od 70 tona industrijske soli za posipanje trotoara, pešačkih staza i stepeništa, a sada je isporučen prvi deo odobrenog kontigenta od 20 tona.

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime