Novosadske dečije Zimzarije

0
515

decaradostNOVI SAD – Šeste po redu Novosadske dečije Zimzarije, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“, svečano će biti otvorene u petak 23. decembra, u Pozorištu mladih.

Manifestacija će zvanično biti otvorena u 11 časova i trajaće sve do 13. januara 2017. godine na preko 30 lokacija u Novom Sadu, najavili su organizatori.

Ovogodišnje Zimzarije organizuju se pod sloganom ,,Vesela alhemija“ i obeležiće ih preko 140 programa za decu i poseban program za novosadske tinejdžere pod nazivom „TeenZim“.

Nakon programa svečanog otvaranja, uslediće i bazar kreativnih radionica gde će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile programe za decu tokom zimskog raspusta.

zimzarije2016Tokom prve nedelje Zimzarija tinejdžeri će učestvovati na radionicama o arhitekturi i urbanizmu i časovima plesa Hip-hop-a, Dens Hola, Brejk Densa, ili Voginga.

U drugom, januarskom delu manifestacije, moći će bliže da se upoznaju sa pravljenjem TV i radijskog programa i postanu TV prezenteri, reditelji, kamermani ili radijski voditelji! Budući „programeri“ imaće priliku i da naprave svoje aplikacije za mobilne telefone, „filmofili“ da snime svoj film, a „muzički producenti“ da učestvuju na multimedijalnoj radionici o zvuku i prostoru.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su u knjižici koja je štampana u 10.000 primeraka i podeljena deci ranoškolskog uzrasta u Novom Sadu, kao i na zvaničnom sajtu manifestacije.

Maja Jovanov

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime