O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (149)

0
620

Čitava borba odigraće se za Vukovar, kao što je to bilo i na vojnom planu. Hrvati mnogo strahuju da će na izborima izgubiti grad Vukovar, jer time dolazi u pitanje i samo sedište županije. Nije im pojmljivo da ovde bude centar županije, a da gradska skupština bude srpska.Ukoliko izađemo na izbore, mogli bismo da dobijemo niz opština, koje bi činile zaleđe samog Vukovara„, rekao je na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Samostalne demokratske srpske stranke za Vukovar predsednik stranke dr Vojislav Stanimirović.

Goran-Hadžić-i-Vojislav-Stanimirović-12.-lipnja-1996.-u-Vukovaru
Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović

On je, pri tom, naglasio da uslovi za izbore ovog trenutka ne postoje, ali da srpska strana to mora da dokaže Untaesu i hrvatskoj strani.

„Međunarodna zajednica je odlučila da nas odvoji od naše matice i ostavi u Hrvatskoj, ovakvoj kakva je, u državi koja je svoje simbole preuzela od ustaške

Nezavisne Države Hrvatske, u kojoj su stotine hiljada Srba stradali u pogromima.

Ali, i pored svega, možda je ova srpska oaza u Hrvatskoj nada za sve naše sunarodnike koji su proterani sa svojih ognjišta“, rekao je prvi čovek oblasti Stanimirović.

On je istakao da će broj Srba na prostoru odrediti njihovu budućnost.

„Najgore što može da nam se dogodi jeste da pedeset odsto ljudi ode, i to bi odgovaralo Hrvatskoj, jer će mandat Untaesa biti uspešan, Hrvati zadovoljni, a mi upropašćeni do kraja“, kaže Stanimirović.

(P. 28.3.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime