Objavljeno: 17. Maj 2017.

O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (223)

Opasnost od novog egzodusa

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle primio je Gorana Hadžića, predsednika srpske oblasti Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem.

Goran-Hadžić-i-Vojislav-Stanimirović-12.-lipnja-1996.-u-Vukovaru

Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović

Hadžić je, kako je rekao posle susreta, izvestio patrijarha “u kavom su položaju sada Srbi, jer je izvesno da izbori u Hrvatskoj nisu bili demokratski”.

Komentarišući najnoviji zaključak generalne skupštine un  da se odbije srpski zahtev za poništavanje izbora u Sremsko-baranjskoj oblasti, Hadžić je rekao da je sada svima jasno da je “međunarodno pravo pravo jačeg i da nema govora o demokratiji”.

On  je nagovestio da bi Srbi, ukoliko ne budu mogli da ostvare prava koja  su im obećana na teritoriji Hrvatske, mogli masovno da se isele.

Rekao je da se, ipak, nada da neće doći do najgoreg i da očekuje “da  će  naš narod ostati u srpskoj oblasti i da će ona i dalje da postoji”.

(Ekspres, 10.5.1997.)

Nastaviće se…

Ostavite komentar

Poštovani, molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija „Korena“ zadržava pravo da skrati ili ne objavi komentare anonimnih čitalaca, koji sadrže direktne pretnje, neosnovane optužbe, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.