O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (54)

0
777

Pridjel-kod-Doboja16.10.1996. S a r a j e v o (Tanjug) Izbeglice iz zone razdvajanja u BiH vraćaće se u svoje kuće po strogo utvrđenim pravilima i uz odgovarajuća odobrenja vlasti oba entiteta i međunarodne zajednice, saopšteno je danas u Sarajevu.

Proceduru organizovanog povratka izbeglica u ta mesta utvrdio je kabinet visokog predstavnika međunarodne zajednica za BiH, uz saglasnost vlasti u oba entiteta i ona danas stupa na snagu.

Izbeglice ce se vraćati organizovano, uz prethodno podnošenje zahteva radi pribavljanja saglasnosti međunarodne komisije. Tim zahtevom povratnici pristaju da poštuju i zakon entiteta, posebno zakon o zabrani nošenja oružja na međuentitetskoj liniji razdvajanja.

Pravila o povratku predviđaju da međunarodna komisija ne stavlja u proceduru nijedan zahtev za povratak aktivnih vojnika i policajaca koji to pravo stiču tek po isteku aktivne službe. Istovremeno, policijske snage oba entiteta mogu da patroliraju tim područjem, a na mestima koje utvrdi međunarodna zajednica patrole ce biti zajedničke sa međunarodnim policijskim snagama.

Nastaviće se…

PODELI
Prethodni tekstBerači
Sledeći tekstTviter: Puna sala vukovaca!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime