O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (74)

0
695

sruseni_stari_most_1-mainPogoršanje situacije u Mostaru

01.11.1996. B e o g r a d (Tanjug) Potpredsednik M H federacije E. Ganić izrazio je, u izjavi za muslimanski radio Sarajevo, veliku zabrinutost zbog pogoršanja stanja u Mostaru i odnosom hrvatskih političara prema tom stanju.

Ganić je juče prisustvovao sastanku održanom u sedištu EU u Mostaru gde je analizirano i konstatovano pogoršanje stanja.

„Postavlja se pitanje kakva je u svemu tome uloga hrvatskih političara, ko utiče a ko ne utiče, ko kontroliše i ko je odgovoran za događaje u zapadnom Mostaru“, rekao je Ganić nakon sastanka.

Specijalni izaslanik EU u Mostaru M. Gerod takođe je optužio hrvatsko političko rukovodstvo jer ništa, kako kaže, nije preduzelo da spreči progon muslimana iz zapadnog Mostara, na što je sa hrvatske strane stigao oštar odgovor.

02.11.1996.

B e o g r a d (Tanjug) Specijalni izaslanik EU za Mostar M. Gerod otputovao je u Brisel na konsultacije sa predstavnicima EU povodom pogoršavanja bezbednosno političke situacije u Mostaru, javio je hrvatski radio.

Gerod je najavio da ce se odmah po povratku sastati sa predsednikom m h federacije K. Zubakom i razgovarati o problemima u gradu na Neretvi.

Specijalni izaslanik EU u Mostaru uputio je tokom prošle sedmice dva pisma predsedniku M H federacije, od koga je tražio da preduzme hitne mere radi zaustavljanja najnovijeg talasa progona muslimana iz zapadnog, hrvatskog dela Mostara.

„Zubak drži sve konce hrvatske politike u Mostaru“, izjavio je Gerod.

Specijalni izaslanik EU je upozorio da stanje u Mostaru utiče na situaciju u celoj M H federaciji, jer se procenjuje da ce „federacija proći ili pasti u tom gradu“.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime