O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (91)

0
857

mostarHrvati pale muslimanske kuće

06.02.97. Hrvatski ekstremisti su juče na području Stoca zapalili dve muslimanske kuće koje je UNHCR renovirao i pripremio da bi se u njih vratili prognani vlasnici.

”Uništavanje kuća je varvarizam da bi se obeshrabrile izbeglice i prognanici”, izjavio je u Sarajevu portparol UNHCR: a K. Janowski.

U Stolac koji je pod hrvatskom kontrolom nije se još vratio ni jedan prognani musliman, iako je po dogovoru trebalo da se, sedam dana po potpisivanju Dejtonskog sporazuma, u njega vrati stotinu muslimanskih porodica.

U Mostaru policijski čas

Predstavnik MUP-a Neretvansko-Hercegovačke županije V. Ćorić saopštio je sinoć da je u Mostaru uveden policijski čas od 19.00 časova do 06.00 ujutro.

Ova odluka je usledila zbog porasta napetosti posle današnjeg oružanog sukoba muslimana i Hrvata u kojem je jedno lice poginulo, a 22 ranjeno.

Sinoć je, posle 19.00 časova, registrovana detonacija tromblonske mine u delu Mostara koje je pod hrvatskom kontrolom, a mina je ispaljena sa muslimanskih položaja.

Za jučerašnji sukob gradonačelnik Mostara I. Prskalo optužio je muslimansku stranu, jer poseta muslimana groblju u zapadnom Mostaru nije bila najavljena.

”Nije slučajno što je poseta organizovana u vreme kada su Hrvati u svom delu grada organizovali karneval”, rekao je Prskalo.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime