O proleću, cveću i zataškavanju

2
1169

fantomSasvim tiho, elegantno i neprimetno, kao bager u prolećnoj noći, prošla je priča o Mariji Mali i svemu što je govorila o nekdašnjeg suprugu, Siniši, gradonačelniku Beograda i (ne)ovlašćenom distributeru fantomki na veliko i malo/Mali!

Španska sapunica u kojoj slepi progledaju, ćelavi ispletu kikice, budale ostanu budale i avanzuju u lancu ishrane dušama i mukom sužnjih završila se šturim saopštenjem kako će bivši supružnici ubuduće zajedno podizati decu i više neće izlaziti u javnost o svojim privatnim stvarima.

Donekle srećan kraj, osim što nije, naročito ne kraj ali u ovoj državi tačku stavljaju bahati moćnici a ne pravosudni organi, koji nemaju kuraži ni zarez da lupe a kamoli da pomisle na znak pitanja, osim ako je nestalo toalet papira u klozetu pa se zapitaju ko se to tako grubo poigrao sa Justicijom i bagatelisao čitavu rolnu na svoju guzicu?!

Naime, sve bi to bilo lepo i primereno da je zaista reč o njihovim privatnim stvarima u koje prvi ne bih zadirao, ali gđa. Mali je otvorila dušu i obelodanila da je suprug bio pravi mali/Mali vragolan koji je zbog ljubavi bio spreman da učini sve!
Ne ljubavi prema njoj, već onoj većoj prema nekome većem (doslovno, barem za glavu i po) i skine zvezde s neba, ali da bi došao do njih morao je s ekipom batinaša da sruši deo čitavog kvarta kako bi jasnije video nebo i odabrao najlepšu zvezdicu svojoj ljubavi!

U međuvremenu se doznalo iz Agencije za borbu protiv korupcije da Mali poseduje čak 29 nekretnina, verovatno preMalih da bi se o njima uopšte polemisalo, od kojih se samo jedna vodi na njegovo ime a resto 28…pa suviše je Mali, valja nešto prepisati i na starije…

I ta je priča pila vodu koliko i Velimir Ilić, prošla je takođe tiho, kao prva ljubav u pesmi Đorđa Balaševića, ali važno je da su se bivši supružnici saglasili da će zajedno podizati deci o neće se više oglašavati u javnosti.

Da Vas podsetimo:  Bojkot je moguć uvek, a stotina žena u Skupštini?

Ljuba je ipak pobedila na kraju i samo to je važno- ne prema Mariji, pretpostavljam, koja se grčevito borila za starateljstvo nad decom koje je pripalo Malom ocu, naravno posve zakonito jer nema on te političke i partijske moći da utiče na sudije, već je, možda, skromno donirao paket od 12 rolni toalet papira što je bilo dovoljno da pokaže i dokaže kako je posvećen o dogovoran čovek, pa će takav biti i roditelje, dok je majka samo majka, bivša Mali a to znači tako malo…

Daleko bilo da se iz svega može izvući zaključak kako je eks hanumu „posavetovao“, recimo: „Hoćeš da viđaš decu?! Onda tihuj i zaboravi na ono što nisi čula da sam ti ponovio onoliko puta, jer ne obraćaš pažnju kad pričam kako mi je bilo na poslu“, a slovo o nekretninicama izbledelo je nalik doktoratu u kojem nije bilo ničeg sumnjivog- veštačenjem je utvrđeno da su korice nove, sasvim dovoljno za akademsku titulu…

Rečju, proleće nam stiže, čemu razmišljanje o bilo čemu drugom i skretanje pažnje sa tako važnih tema kakve jesu: maslačak, visibaba, napupele krošnje i napupele starlete?!

O ostalim cvećkama i njihovom pupljenju…pa, dogovorili smo se da nećemo u javnosti o privatnim stvarima i da ćemo svi zajedno odgajati decu…

Koju nam prave, svakodnevno!

medenica

Mihailo Medenica

www.dvaujedan.wordpress.com

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime