O, Veliki Vođo, smiluj se…
Ne ostavljaj nas same!

4
5083

Teško nama! Odlazi nam Veliki Vođa! Šta će s nama kukavnim biti? Kako ćemo dalje kroz život bez njega? On nas je spasao onda kad smo bili sasvim izgubljeni. Izveo nas na put, da dalje ne udaramo kroz kamenjar, granje i trnje. Upalio nam svetlo! Od nas napravio respektabilnu, istina, low-cost radnu snagu. Ali snaga je snaga, zar ne? Bolje je biti snažan nego slab. Snažan radnik, koji radi jeftinije, danas je tražen u svetu biznisa više nego ikada ranije.

Srbija je postala ekonomski džin – počela da uvozi radnu snagu. Za početak, samo iz islamskih zemalja, zahvaćenih ratom (radnici ratnici). Uskoro će stizati i ratna (pardon: radna) snaga i iz onih islamskih zemalja u kojima nema rata.

No, sa našim Vođom imali smo šansu da prestignemo i Ameriku, po svim ekonomskim i ljudskim standardima, onako kako smo, upravo ovih dana, postali BNP (GDP) prvaci Evrope. Pod Vođinim budnim okom (koje nikada ne spava) pokrenuli smo brze pruge, koje samo što ne uhvate zalet. Fabriika čipova radi uveliko u glavama svih naših građana. O pustinjskoj Mi-Budala (Mubadala) arapskoj kompaniji, da uopšte ne govorimo. Beduini dolaze da nam pokažu kako se obrađuju njive po Srbiji, ali na to su pristali samo zbog Vođinog ogromnog autoriteta. Nema Vođe, nema beduina – ni oranja kamilama. Jadni mi!

U eri najvećeg autoriteta naših (srpskih i albanskih i ostalih) naroda, zgrade su počele da se grade i na vodi. Ode li Vođa – ode i Bin Zajed! Odoše naše silne milijarde niz vodu. Taman nas krenulo, a Vođa bi da nas napusti! I to s pravom. Kako on, tako grandiozan, da podnese ovoliku nezahvalnost? Ma koliko ličio na Boga – i on je, ipak, samo čovek od krvi i mesa! Nepravda se ne može trpeti. Ima nesavesnih među nama, koji govore da je Vođa nedosledan, da je lažov, da je prevarant, da je lopov, da je izdajnik – čak! I to govore njemu, koji ništa drugo ne radi, sem što misli o dobru svoje države i podanika.

On, iako toliko veliki, ne spava, ne pije, ne jede. Iz tog razloga prestao je da ide u klozete širom Srbije. Šta će tamo, sve ih je popravio onako kako je obećao, pa neka se tamo zapišavaju oni koji imaju vremena da žvaću i „cirkaju“. A sve zahvaljujući viziji Velikog Vođe. Kao beskućnik, on gradi svoju palatu od bilborda i dnevnih novina. Istina, Vođa svoju (a našu) palatu ni na vodi ni na zemlji, najvećim delom, gradi od tabloidnog papira. Da nema njega (Silnog i Najvećeg) ne bi bilo ni ovako kvalitetnih „građevinskih tabloidnih blokova“, a moglo bi se konstatovati i obrnuto – da nema tabloidnog „siporeksa“, ne bi bilo ni ovako Velikog Vođe. Simbiotička veza je tu nesalomiva, gotovo kao ona između Boga i crkvenog klera.

Ovakvog Vođu nijedan narod na svetu, da ga ima, ne bi ni po koju cenu pustio da ode, a kamoli da bi ga oterao. Klečali bi na kolenima, samo da ih on vodi u svetlu budućnost. Ali, ovaj narod, uglavnom srpski, nikada nije prepoznavao svoje velike, genijalne ljude i umove. Barem za njihovog života – a često ni posle. Hajde, zabataliti Teslu, Pupina i slične – njihovo je vreme bilo, oni su uradili šta su uradili. Ali, ne ceniti Velikog Vođu, našeg St(v)aratelja, uistinu je krajnje nesavesno, pa i grešno. Vođa nije običan čovek, već na sebi nosi žig moći. Nije on slučajno, kao beba, udario glavom špic fotelje. Onda se još znalo da su mu preodređena velika dela.

Zli jezici pričaju svašta. Kao, Veliki Vođa se povlači zbog problema s karlicom. Neko je možda pomislio, s onom posudom u Čipuljićima, iz koje je, kao mali, pio mleko i surutku. Naravno, nije to u pitanju. Rekli smo, on ne jede i ne pije ni iz čega, pa ni iz karlice. Misli se na karlicu (deo tela) – kao, trača narod, one lenčuge koje ne rade ništa po bogovteni dan: Vođa nam je teško, maltene, smrtno bolestan! Eh, dajte, molim vas: baš u tom delu za stabilizaciju, gde je Vođin besmrtni organizam najjači!? U takvu glasinu mogu da poveruju samo krajnje neuki i naivni. Gluposti – svako može da oboli u ovoj zemlji, to je jasno, ali Vođa sigurno ne može. Zašto ne može? Zato što je njega Proviđenje poslalo na zemlju, da uradi značajna dela!

Znamo da i Bog okrene ljudima leđa kad su neposlušni, kada hule na njega. Ako može Bog da se ljutne, zašto onda ne bi moga da se naljuti i Veliki Vođa. Pa baš kad tako hoćete, veli Veliki i Najveći, snalazite se sami! Gledajte ko će da vam oporavi (proda)  Gošu, FAP, IMT, Azotaru, PKB. Kome ćete dati poštu i elektrodistribuciju, kada prestanem da vam nalazim investitore i otvaram nove fabrike. Nezahvalna, neradnička kasto! Ko će da vam pravi „mercedes“ autobuse, kad mene ne bude? Ko će da vam obezbedi bolji život za dve godine? Hej, niste u stanju da se strpite samo dve godine, pa da onda uživate u plodovima vašeg odricanja!

Znamo mi, Veliki Vođo, znamo sve to, nego nakotilo se ovog nesoja, koji bi, preko (jeftinog) hleba, još i pogače. To je ona tajkunska klika, Miškovićeva, Đilasova, Jeremićeva. To su oni Boškovi vajni patrioti, koji se sile i dokazuju nad nemoćnima – uglavnom se junače nad ženama! To su oni koji su ukrali ličnu kartu tvome braci Andreju i napravili preduzeće A-sa-mukom, u kojem i ti sam (one godine radikalnog raspada) zamalo nisi počeo da radiš. Da si se tamo zaposlio, nikako posle ne bi mogao dokazati, da je tvom bratu lična karta ukradena ili falsifikovana. Sve mi to znamo, o najveći od najvećih!

I liberalna Amerika drhti od pomisli da Vođa digne sidro i otplovi. Ko će onda finansirati Klintonovu fondaciju. Ko će im prepisati srpske rudnike na Kosmetu? Ko će im dati Gazivode i onaj poslednji metar do Pančićeve omorike?

Koliko je Veliki Vođa omiljen, pokazuje i to što ga jednako vole i prijatelji i neprijatelji. Ako on digne ruke, ko će Albancima napraviti autostradu od Niša do Drača. Ko će im dati ceo jug Srbije za dva sela na severu te kvazidržave? Ko će liniju srpske odbrane pomeriti do Vranja, a potom i do Niša. Ko će potomcima Aćif Efendije pokazati kako da od turskog sandžaka izgrade državu? Ko će onda ceniti Murata i kazati da mu srpski junaci ne mogu ni skute da ljube? Ko će Vlasima objasniti da je Vlasinsko jezero njihovo, baš kao što je njihova i svaka vlas po zemlji Srbiji? Ko će lički čanak preseliti u Vojvodinu i pretvoriti ga u korito na kojem će se patriotizmom napajati pripadnici „vojvođanske nacije“?

Ko će da razjuri Soroševe agente i ko će iz budžeta da plaća (opet Soroševe!) NVO, Sonju Liht ili Biserko i Natašu Kandić? Ko će da nam ubuduće otvara škole, bolnice i porodilišta, koja još nisu napravljena? Ostaće nam samo da otvaramo liftove (kada se zaglave) i septičke jame (kada se zapuše). Ko će da nam izgradi metro, za koji smo karte blagovremeno (za)kupili. Ko će sutra da nas tranžira za odlazak na Mars i druge planete širom galaksije? Ko će ovaj prostor, nekad poznat po imenu Srbija, naseliti vrednim islamskim zemljoratnicima? Ko će razjariti vatru srpskog mazohizma u takvom stepenu, da će ona moći da greje sve srpske neprijatelje na planeti, koji će, onda, u sećanju, voleti Srbe i Srbiju kao svoje najrođenije.

D.GOSTELJSKI

4 KOMENTARA

  1. LAŽ STIŽE NOVU ŠOKANTNU LAŽ?

    ΛV da napušti politiku i SNS je najveća blamažna laž. Jedva se domogao položaja gde je, sve je bukvalno išutirao pa i „političkog oca“ Nikolića, koji mora da razvija biznis proizvodnje nenadmašne „Tomovače“. ΛV jeste izjavio da se povlači, no nije rekao koje godine. Ovo priča jer je doveo Srbiju i KiM i srpski narod tamo gde ih doveo u glib do iznad kolena, a bajkolaži i hvalospevi su takvi da boli glava. Zbog njegovog povlačenja već penzioneri plaču i opraštaju mu otimanje penzija. „Mali“ Aco povuči iskaz o povlačenju, kako ćemo bez tebe i ti bez nas! Vest nije šokantna, već se sam sebe šokirao i šokirao svoje klimoglavce i šlihtere.

  2. Видите новинари се погрешно изражавају он не одлази он -БЕЖИ! ..а ако бежи судиће му за велеиздају од Бога се не може сакрити.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime