O Vučićevoj zataškanoj bračnoj aferi

7
125000

Misterije koje okružuju Vučićev bračni status građani već duže vreme pokušavaju da rasvetle preko interneta. Ne prođe dan da neko u Gugl ne ukuca “Vučić se razveo” ili “Vučićeva nova supruga” a da ne dospe na Teleprompter.rs. Mi smo prvi portal koji je aktivno počeo da se bave temom Vučićevog tajnog venčanja i cenzurom svih medija nakon ukidanja emisije “Mentalno razgibavanje”.

aleksandar-vucic-biografija

Kako je sve počelo?

Sve je počelo krajem decembra prošle godine. Tada je rukovodstvo radija B92 odlučilo da sa njihovih radio talasa povuče emisiju “Mentalno razgibavanje”. Autori te emisije, komični tandem Darko Mitrović i Marko Stepanović, objavili su na njihovom zvaničnom Tviter nalogu da je njihova emisija ukinuta zbog „neprikladnog političkog sadržaja“.

Reagujući na optužbe Darka i Marka, rukovodstvo radija B92 demantovalo je tvrdnje da su iz političkih razloga ukinuli emisiju „Mentalno razgibavanje“.

Bili smo i ostali sinonim za slobodnu, visokoprofesionalnu medijsku kuću, i tako smo oduvek posmatrani i van granica naše zemlje. U tom smislu odlučno odbacujemo insinuacije da smo ukinuli ili na bilo koji način uticali na sadržaj neke emisije”, navode iz B92. (Danas, 26.12.2013)mentalno-razgibavanje-reklama-b92

Reagujući na optužbe Darka i Marka, rukovodstvo radija B92 demantovalo je tvrdnje da su iz političkih razloga ukinuli emisiju “Mentalno razgibavanje”.

Prema saznanjima lista “Danas” iz izvora u B92, emisija “Mentalno razgibavanje” ukinuta je zbog “neslane šale na račun prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, njegove navodne svadbe i njegove bivše supruge”.

Do izbijanja skandala oko ukidanja emisije “Mentalno razgibavanje”, javnost u Srbiji nije znala da se Aleksandar Vučić razveo od dugogodišnje supruge Ksenije Janković sa kojom ima ćerku i sina.

Da Vas podsetimo:  Standard Beograđana kao u Poljskoj, ostatak Srbije kao Severna Afrika

Tada počinju da se postavljaju pitanja. Da li se Vučić stvarno razveo? Zašto se Vučić razveo? Da li se Vučić ponovo oženio? Ko je nova supruga Aleksandra Vučića?

U javnost ubrzo dospeva informacija da se Aleksandar Vučiće nakon ubrzanog razvoda tajno venčao sa Lozničankom Tamarom Đukanović krajem prošle godine. Međutim, pojedini izvori tvrde da se tajno venčanje između Aleksandra i Tamara dogodilo još 2011. godine.

Ovu priču pratila je i jedna navodno lažna fotografija sa zvaničnog venčanja. Na internet blogovima su vršene razne analize u kojima se dokazivala i osporavala autentičnost fotografije. Pojedini blogeri su tvrdili da je fotografija napravljena pomoću Fotošopa.

vucic-svadba-fotosop

Svi mediji u Srbiji ostali su potpuno nemi na ove informacije. Nisu ni pokušali da istraže navode o tajnom venačnju. Čak su i svi tabloidi zatajili.

U novembru prošle godine, kada se u javnosti spekulisalo da se tajno venčanje i dogodilo, Ksenija (Vučić) Janković objavila je nekoliko konfuznih poruka na svom Tviter nalogu.

Spekulisalo se da su poruke bile upućene Aleksandru Vučiću.

Pročitaj: Poslednje poruke upozorenja od Vučićeve bivše žene preko Tvitera!

Do ovog trenutka bavili smo se samo spekulacijama i glasinama. Međutim, fotografija koju je objavio dnevni list “Informer”, neposredno pre održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, dokazuje da se Aleksandar Vučić zaista razveo od Ksenije i ponovo oženio. Slučajnost ili ne, ali “Informer” je naveo da je ime Vučićeve nove supruge Tamara.

vucic-sa-tamarom-u-restoranu

Dnevni list “Informer”, koji je po uređivačkoj politici blizak Aleksandru Vučiću, nije objavio (devojčako) prezime nove supruge Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić se na biračkom mestu nije pojavio u pratnji ni Ksenije ni Tamare. On je na glasanje došao sa ćerkom Milicom.

Da Vas podsetimo:  Kako je u Beogradu počela da se slavi Nova godina

vucic-glasanje-milica

U međuvremenu, sada već bivša supruga Ksenija (Vučić) Janković dobija autorsku emisiju na televiziji Pink pod nazivom “Pravac”. Ona se u emisiji potpisuje kao Ksenija Vučića.

U njenoj emisiji prikazan je razgovor sa osuđenim kriminalcem Kristijanom Golubovićem zbog kojeg je reagovala i Republička radio-difuzna agencija.

ksenija-vucic-pink-pravac

Krajem aprila u gotovo svim zvaničnim medijima pojavljuje se informacija da su Aleksandar Vučić i njegova supruga izgubili dete nekoliko dana pre porođaja. Nerođena devojčica je trebalo da se zove Neva.

Mediji tada nisu preneli da je dete izgubio sa suprugom Tamarom. Međutim, to se moglo zaključiti na osnovu fotografije koju je u martu objavio dnevni list “Informer”.

Aleksandar Vučić se nikada nije obratio medijima povodom tog slučaja niti su mediji dalje izveštavali o tome.

Danas, 12. avgusta, dnevni list „Blic“ objavljuje informaciju da Vučićeva nova supruga, Tamara Đukanović, već pet godina radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

“Blica” je čak objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako Ivica Dačić razgovara sa Tamarom Đukanović prilikom posete Saboru trubača u Guči.

tamara-dujkanovic

Interesantno je napomenuti da niko od zvaničnih medija nije preneo informaciju da se Aleksandar Vučić razveo od Ksenije (Vučić) Janković. U medijima su se pojavljivale polovične informacije.

“Informer” je objavio fotografiju sa ‘novom’ suprugom, bez navođenja da se prvo dogodio razvod, a “Blic” je Tamaru Đukanović predstavio kao Vučićevu suprugu za koju bi svi već trebalo da znaju.

1395752483Ksenija (Vučić) Janković do sada nije ni demantovala ni potvrdila da više nije u braku sa Aleksandrom Vučićem. Takođe, ni Aleksandar Vučić još uvek nije zvanično saopštio da više nije u braku sa Ksenijom sa kojom ima dvoje dece, niti se oglasio povodom Tamare Đukanović.

Da Vas podsetimo:  Sindikati zbijaju redove – da li će doći do generalnog štrajka u Srbiji?

Međutim, možda i nije sva krivica na njemu. Niko od medija mu nije ni postavio to pitanje ili niko nije ni smeo.

Pojam privatnosti

Potrebno je držati na umu da su političari javne ličnosti i da je njihov privatni život interesantan javnosti. Javnost, odnosno, glasačko telo ima pravo da zna ako je njihov kandidata, na primer, kockar, alkoholičar ili narkoman.

Takođe je od interesa ako je njihov kandidat razveden ili ne jer taj status može u značajnoj meri da utiče na mišljenje glasača kada dođe dan za glasanje.

U razvijenim zemljama poput SAD, vest o razvodu prvog potpredsednika Vlade ili premijera bila bi objavljena na naslovnim stranama gotovo svih novina. Zamislite da se Barak Obama i Mišel Obama razvedu. To jeste njihova privatna stvar, ali na javnost može da ima veliki uticaj. Iz tog razloga se bračne afere u političkim krugovima čuvaju daleko od očiju javnosti.

Većina konzervativnih glasača, na primer, ne želi da glasa za čoveka koji ima nestabilan privatni život ispunjen skandalima ili neuređen bračni status.

Aleksandar Vučić veoma dobro zna da bi takva vest u javnosti mogla da ima veoma negativne posledice. Međutim, činjenica da se ni jedan jedini zvanični medij nije bavio ovom tematikom je zabrinjavajuća.

Kada sagledamo situaciju iz ove perspektive, ukidanje emisije “Mentalno razgibavanje” postaje apsolutno besmisleno.

Teleprompter

7 KOMENTARA

  1. Pravu istinu o privatnom zivotu G. Vucica, javnost i gradjani SRBije treba da znaju. Svaki ima pravo da se zeni i udaje ili razvodi, ali niko nema pravo kao javna licnost da svoje birace vuce za nos, i da gradjane SRBije obmanjuje stvarajuci laznu sliku o sebi da je on primjeran porodicni covjek, ako on to nije!

    Vera, mislim da je Tamara Djukanovic u srodstvu sa Milom Djukanovicem. Zbog toga treba provjeriti da li ona uopste ima kao Crnogorka SRBijansko drzavljanstvo. Tajni vladari iz Novog Svetskog poretka zele putem porodicnih veza da ojacaju svoju vlast preko bakanskih Knezova. Tako doskora domaca i strana javnost nisu znale da su bivsi prsjednik Hrvtaske i bivsi presjednik SRBije bili PASANCI, odnosno da su bili ozenjeni sa dvema sestrama!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime