Obnova tri škole na Kosovu i Metohiji

0
635

gujonFrancuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ obezbedila je preko 110 000 evra za obnovu tri škole na Kosovu i u Metohiji.

Prikupljena sredstva bila su namenjena za adaptaciju krovova, zamenu stolarije i obnovu električne instalacije, uvođenje centralnog grejanja i izgradnju sanitarnog bloka. Projektom su bile obuhvaćene škole u Gornjoj Bitinji kod Štrpca i u Crepulji kod Zubinog potoka. Takođe je renoviran Dom za osobe sa posebnim potrebama u Gračanici koji je jedini takve vrste za Srbe na Kosovu.

„Za nas je važno da renoviramo škole zato što smatramo da je znanje ono što je najpotrebnije deci, znanje niko ne može da im oduzme i jer će znanjem deca postati odrasle, odgovorne osobe, što je suštinski važno svakom čoveku. Nastavićemo u budućem vremenu da renoviramo škole i već u septembru krećemo ponovo sa obilaskom škola širom Kosova i Metohije“, naglasio je Arno Gujon, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“.

U saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom koja je pratila odvijanje radova, renoviranje je počelo u novembru prošle godine i završilo se krajem marta.

Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo je u prethodnih 5 godina ukupno renovirala 27 škola širom Kosova i Metohije.

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime