Obradović: Pismo Milunu Todoroviću

1
740

Poštovani g. gradonačelniče,

Naš narod precizno kaže: „S kim si – takav si!ˮ. Iskreno i dobronamerno sam verovao da se Vi razlikujete od onih sa kojima ste u istoj stranci – sa drugim vodećim ljudima SNS u Čačku, ljudima bez ikakve biografije i autoriteta u našem gradu. Očekivao sam da kao uspešan sportista, ugledni privrednik, crkveni donator i gradski tip nećete sebi dozvoliti da se uhvatite u isto kolo sa Markom Parezanovićem, Ostojom Mijailovićem, Igorom Trifunovićem i drugim stranačkim botovima SNS. Ovih dana ste me ozbiljno demantovali i svrstali se u stranačke jurišnike koji su spremni da po svaku cenu brane ono što svi vide da nije istina i da nije normalno.

bosko-obradovic-dveri
Boško Obradović

Posumnjao sam još kada ste pristali da u Čačku ostane sve isto posle smene Ilića sa vlasti i kada ste se okružili istim kadrovima koji su verno služili i Novoj Srbiji: političkim preletačima svih boja od Aleksandra Maksimovića, Velje Drobnjaka, Ostoje Mijailovića i Marka Parezanovića do Veljka Negovanovića, Nemanje Trnavca, Miška Petkovića, Milana Bojovića, Mirjane Đoković i Vladana Milića. Neverovatno ali istinito: nema Ilića, a svi ostali iz njihove vlasti ostali na čelu grada i pod Vašim rukovodstvom. Verno služili Ilićima – a sada samo promenili gazdu.

Politička prepucavanja nisu sporna. Vi morate da odgovorite kada Vas mi napadnemo da ništa niste uradili za godinu dana vlasti. Mada je SNS na vlasti u našem gradu već pet godina, ali to nećete rado da priznate jer je to neprijatno podsećanje da ste četiri godine bili na vlasti sa Novom Srbijom. Vaš odgovor na pitanje gde su Vam rezultati posle pet godina vlasti SNS je da Boško Obradović ništa nije uradio za Čačak u poslednjih 10 godina, a dobro znate da nikada nisam bio na vlasti, ali da sam za to vreme u ovom gradu napravio preko 100 velikih kulturnih događaja i doveo u naš grad neke od najvećih ličnosti srpske kulture, počevši od Neleta Karajlića, Slobodana Trkulje i Petra Božovića, pa do brojnih srpskih episkopa, sveštenika, monaha, akademika, profesora univerziteta, književnika i drugih poznatih intelektualaca… Samo Letnje duhovne večeri u Čačku ove godine Dveri organizuju 12-u godinu za redom. Znate Vi to dobro, ali krijete nešto drugo: da nemate odgovor na pitanje gde su obećane investicije i nova radna mesta, i zašto je Aleksandar Vučić ponovo preskočio Čačak.

Da Vas podsetimo:  Srbija ima najzagušljiviji BDP u Evropi

Nešto drugo je mnogo spornije. U pitanju je Vaša izjava da bi Dveri uvele preki sud i vešale po banderama kada bi došli na vlast u Čačku.

Ja sam, kao i Vi, odrastao u ovome gradu iako smo obojica deca sa sela čime se s pravom ponosimo. Sigurno poznajete moju porodicu, znate mnogo mojih školskih drugova iz OŠ „Filip Filipovićˮ i čačanske gimnazije, prijatelji ste sa mnogo ljudi iz kulturnog, privrednog i javnog života u kome učestvujem više od dve decenije od kada sam sa Milicom Prokić i drugim prijateljima gimnazijalcima sa 17 godina napravio Omladinsku kulturnu organizaciju (OKO) Gimnazije još 1994. godine. Da li ste ikada čuli, da li možete da navedete jedan jedini dokaz da sam se za ovih svojih 40 godina nekada i negde ponašao bahato, siledžijski i nasilno, ili da sam učestvovao u bilo čemu što bi na to podsećalo? Kako možete da ozbiljne porodične ljude optužujete da bismo vešali po banderama u slučaju da dođemo na vlast u našem gradu, samo zato što smo Vaši politički neistomišljenici?

Posebno je neukusno i nemoralno da me dovodite u bilo kakvu vezu sa Velimirom Ilićem. Vaš SNS je godinama bio u koaliciji sa Novom Srbijom i na republičkom i na lokalnom nivou – Dveri nikada. Velimir Ilić je bio Vučićev, a ne moj ministar u Vladi – što ga se sada odričete kada je počeo kritički da govori o Vašoj vlasti?

Dok su se Dveri u skupštini grada Čačka četiri godine borile protiv braće Ilića i 20 godina njihove pogubne vlasti našim gradom – Vi ste ćutali! Gde ste bili kad smo se mi borili protiv braće Ilića? Dok je moj otac doživljavao najstrašnije klevete i uvrede, a ja završio na sudu sa obojicom braće Ilića – Vi ste živeli udobno i došli na vlast skrivajući se iza imena Aleksandra Vučića. Ja nemam tatu u Beogradu. Ja sam svoj čovek i mislim svojom glavom.

Da Vas podsetimo:  Rođak Tamare Vučić nije izbacio samo Desanku, učinjen je obrazovni MASAKR

Kako ste krenuli Čačak ide putem da njime vladaju kupljene diplome kojima ste se okružili. To nije ono za šta smo se svi borili kada smo rušili braću Iliće sa vlasti. Vi ste nastavili istim putem, sa istim ljudima, a sa poslednjom sednicom skupštine grada otišli ste još i korak dalje – u otvorenu diktaturu i zabranu opozicionog slobodnog govora. Priznaćete da čak ni Velimir Ilić nije išao dotle. Mora se konstatovati da ste ga prevazišli. Kako Vam to zvuči da je Velimir Ilić bio veći demokrata od Vas? Samo to bi trebalo da bude dovoljno da se zapitate kuda ste krenuli kada ste rešili da – bez obzira na istinu i pravdu – verno služite interesima SNS, jedne kriminalne političke organizacije.

Milun Todorović koji ima poštovanje u ovom gradu ovo nikada ne bi uradio! Možda se Milun Todorović promenio! Možda je ucenjen! Neki drugi Milun Todorović, koji se prodao SNS-u, izgubiće poštovanje koje je do sada imao ako nastavi ovim putem.

Boško Obradović

Dveri

1 KOMENTAR

  1. Možda nigde nije očiglednija i, do provincijalne karikaturalnosti ogoljenija PRIMITIVNA BORBA ZA VLAST, kao u Čačku ovih dana, naročito prošle nedelje. Priprostim ljudima nude se dve-tri varijante istog. I protagonisti su isti. To već postaje smešno, koliko je gadno, ali začudo, oni imaju svoje birače, mizeriju koja misli da o nečemu odlučuje. Naši problemi su odvajkada primitivizam i siromaštvo, kažu baš tim redom. To nisu politički problemi i nikakva politika nikada ih neće i ne može rešiti, ali ih može produbiti, pogoršati, zaoštriti. Nedavno se pojavilo tek zrnce ovog dragocenog shvatanja, tek nagoveštaj. Dok ono ne postane preovlađujuće mišljenje ljudske većine, ta većina će trpeti i kroz iskustva stradanja neće se opametiti. Prošli vek se opredelio za kvantitativne kriterijume, čiji je derivat i predstavnička demokratija. Vek je prošao, ne povratio se, u Pomoravlju to nisu primetili, predstavnička demokratija se ruga i biračima i sebi samoj, ona je mrtva, ali ni to nisu primetili. Samo opaki klovnovi razmenjuju udarce fasciklama, a narod navija, uspaljen na ovim vrićinama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime