Odrastao na hlebu i pašteti, a danas ga slušaju ministri…

1
987
Jovan Milić Foto: Printscreen / Prva / Noizz.rs

Jovan Milić i njegovi mama i tata su ogledalo velikog broja srpskih porodica koji su imali sve – život, novac i snove – a onda su posle privatizacije njihovog preduzeća ostali bez ičega. On sada ispred sebe ima samo jedan cilj – da nijedno dete u Srbiji nikada ne oseti kako je to biti gladan.

Bio je tek peti razred kada je na ličnom primeru saznao za onu najtežu poslovicu od svih: „Dabogda imao, pa nemao”. Oba roditelja su mu ostala bez posla zbog nesupelih privatizacija i tada Jovan i njegovi brat i sestra shvataju da su preko noći postali siromašni.

Usledio je težak period za njih pošto su tri godine jeli samo hleb i paštete i molili su boga da procveta trešnja u dvorištu jer bi tada bili sigurni da će imati kakav-takav obrok. Do tada su slavu slavili uz bogatu trpezu sa porodicom i prijateljima, a posle toga samo uz pirinač sa malo vegete.

U svoju ideju uvukao je i svoje vršnjake i prijatelje i vođen sećanjem na detinjstvo, kada je molio Boga samo da procveta trešnja u dvorištu, Jovan je paralelno sa školom, sada fakultetom, krenuo na svoj zacrtani put.

Priča o životu ovog 21-godišnjeg mladića, koji je iz teškog siromaštva dospeo do trenutka da njegovo predavanje slušaju ministri, predsednici i ambasadori, vođen je devizom da „čovek sa malo hleba i čašom mleka može da promeni svet”.

– Neka mi kažu da nisam normalan, ali ja smatram da mogu da promenim svet – je jedna od njegovih rečenica koja ga vodi u životu koji će ispričati.

Da Vas podsetimo:  Od ČORBE OD KOPRIVE napravili biznis model

Jovan Milić će večeras (četvrtak) od 22 časa na Prvoj biti gost emisije „Život priča” u kojoj će govoriti o svojoj organizaciji kojoj je cilj da nijedno dete ne bude gladno.

Miloš Ljuna

Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. I nije neko poredjenje. Nasi ministri se hvale kad upisu master ili prepisu neciji doktorat….. a vecina ima dopisne skole iz inostranstva ili tek nameravaju da se ozbiljno pozabave svojim usavrsavanjem, u cetrdesetoj.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime