Održan prvi festival plesa “Šabac pleše”

2
423

Kulturno umetničko društvo Šabačke mažoretkinje uz podršku Turističke organizacije Šabac organizovalo je prvi festival plesa “Šabac pleše”. Ovaj festival održan je na prostoru Koš kluba, a posvećen je Svetskom danu igre.

Svetski dan igre obeležava se 29. aprila svake godine. Cilj dana igre je povećanje svesti u javnosti o važnosti plesa, koji spaja ljude kroz svima razumljiv jezik. Iz tog razloga ovaj datum izabran je za održavanje prvog festivala plesa u Šapcu.

Festival su otvorile male mažuretkinje, odnosno deca do 10 godina, a zatvorile mažuretkinje prvi sastav. Takođe, učestvovali su brojna druga udruženja, članovi plesnih studija, kao i kulturno umetnička društva.

Šabac pleše jedna je od brojnih novih manifestacija koju je podržala i najavila Turistička organizacija Šabac.

Festival igre / Foto: Živanović Vladimir

Dan igre i plesa proslavlja se više od 30 godina širom sveta, kroz održavanje brojnih manifestacija posvećenih igri, a čita se i međunarodna i nacionalna poslanica istaknutih umetnika iz oblasti igre.

Izvor: RTV Šabac

2 KOMENTARA

 1. Iskreno verujem u mlade, njihove, ambicije, zelje, talenat i svakako treba podrzati ove mlade devojke SABACKE MAZORETKINJE, pomoci i svakako maksimalno i svakom vidu, moralno, strucno, materijalno, sve sto se ulozi u njih vratit ce se Gradu sapcu, Macvanskom okrugu i sire stostruko.
  Sve cestitke predsjednici KUD-a g. Ljubici Pavlovic koja je sigaran sam ulozila mnogo truda, rada i znanja da ova saoinicijativna ideja mladih devojaka SABACKIH MAZORETKINJA se i ostvari, organiziraju i stignu hrabro nakon samo sedam meseci rada da imaju PRVI JAVNI NASTUP koji je po mojoj oceni zasluzio ocenu 10 ++++++++++++++Sve cestitke i za g. Branku Todorovic – KULTURNI CENTAR GRADA SAPCA, TO GRADA SAPCA i sve koji su do sada podrzali ovu veoma korisnu ideju osnivanje SABACKIH MAZORETKINJA koje su vec sada proomovirale Grad Sabac na najbolji nacin.
  Pozivam sve devojke da se pridruze KUD SABACKE MAZORETKINJE, vidim svetlu buducnost ovih mladih devojaka.
  Posebno se zahvaljujem UREDNISTVU PORTALA KORENI RS i GLAVNOM UREDNIKU PORTALA KORENI RS g. Nikoli Janjic ( koji je medju 500 najgledanijih portala u svetu) koji su ustupili mesto na svom portalu, prepoznali vrednost ovog projekta i samim tim su dali OGROMNU PODRSKU I POMOC KUD SABACKE MAZORETKINJE.
  Zahvaljujem se i posebno ZAGREBACKIM MAZORTKINJAMA njihovom vodjstvu, koje su jedine u EUROPI PROFESIONALKE, nastupale sirom sveta, 20 puta prvakinje EUROPE……. koji su nakon gledanja videa SABAC PLESE – SABACKE MAZORETKINJE, ponudili pomoc u svakom vidu SABACKIM MAZURETKINJAMA.
  Pozivam i Grad Sabac da materijalno podrzi SABACKE MAZORETKINJE koje ce siguran sam biti za kratko vreme prepoznatljive u Europi i promovirati Sabac, Macvanski odkrug i Srbiju na najbolji nacin. Imate primer Kancelariju za Mlade Grada Sapca koji sudeluju i u strucnoj pomoci – instruktorice su i koja je na najbolji nacin promovirala Grad Sabac i sire na celu sa voditeljicom Natasom Lazovic.
  Imate moju podrsku u svakom vidu od medijskog promoviranja, pracenja do pomoci maksimalne u okvirima mojih mogucnosti.

 2. Poštovani, zahvaljujemo se na članku i prostoru koji ste izdvojili za našu promociju. Najviše se zahvaljujemo gospodinu Vladimiru Živanoviću koji je odvojio svoje vreme i bio prisutan na našoj prvoj manifestaciji Šabac pleše. Mi smo mlado Kuturno umetničko društvo, osnovano pre 7 meseci i bez sopstvenih prihoda. Apelujemo na sve koji mogu da nam pomognu, ili znate ljude dobre volje koji bi želeli da pomognu ovim devojkama da se promovišu i nastupaju, da nas spojite sa njima. Unapred se zahvaljujemo svima. Možete nas kontaktirati na e-mail: sabackemazoretkinje@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime