Za vreme ovih toplih dana ova čorba će vam izuzetno prijati,umereno kisela i slatka u isto vreme prijaće vam u svako doba dana, a pogotovo ako ste iscrpljeni vrućinom.
Potrebno je: 300gr paradajza,2 paštrnjaka,2 šargarepe,2 korena peršuna,100mlparadajz soka,pola šolje pirinča,2 čena belog luka,1 ljuta papričica,kašika šećera,maslinovo ulje,biber,so,list peršuna.
Priprema: Peršun i paštrnjak očistite i isecite na kockice, a šargarepu na tračice. Izgnječite beli luk i kolutove ljute papričice popržite na zagrejanom maslinovom ulju, pa ih izvadite. Na isto ulje stavite paradajz isečen na kockice i iseckanu zelen, pa dinstajte oko 10min. Sipajte zatim paradajz sok i nalijte vodom i kuvajte 15min, a onda stavite pirinač. Pustite da se sve krčka još oko 15 min, pa stavite šećer, posolite, pobiberite i pospite seckanim peršunom i potom toplo poslužite.
Prijatno!
Izvor: opanak.rs