Opančar acencija javlja …

0
1117
Foto: printscreen (kolumnista.rs)

Barba Žvane je prešao prugu – opet! Jedan od prvih filmova koje smo mi kao deca, posle onog tamo rata gledali – iz serije “Zdravo druže, doneo sam ti politički material”, a uglavnom su svi takvi i bili (mobilni telefoni još nisu bili izmišljeni, tako da nam je to bila jedina zabava), bio je “Barba Žvane je prešao prugu”. Ostao mi je samo naslov u sećanju, pa ne znam ni zašto je Barba Žvane prelazio prugu, ali kontam da je to bio lik anahron čak i za ono vreme. 

Dobro jutro komšija, kako ste, ne viđam vas, kako je gospođa … – Dobro, dobro, da kucnem u drvo, i baba je dobro, ona voli malo duže da spava, od kako su ovi – znate na koje mislim, da im ne   pominjem ime, izašli iz Skupštine, više ni ti prenosi nisu zanimljivi, da nema ovih realnih programa, doduše malo kasno, ne bi čovek imao šta ni da gleda. – Mislite, rijaliti … – Da, reality.

Nego komšija, nastavlja on dalje, kažu mi da svašta pišete, ne upuštam se u to, a i ne  čitam, da vam pravo kažem, ali što ste se tako okomili na ovog malog Gorana Vesića, kažu ne ostavljate ga na miru, a dečko je baš dobar – vredan bogami, niko prre njega nije toliko gradio po Beogradu.

Komšija, da vam kažem u poverenju, ostavio bih ja njega, ali neće on mene, evo opet mi napada Đilasa, čak je i krivičnu prijavu protiv njega podneo, oteraće ga u zatvor. – Aj’te komšija, vi ste bar pametan čovek, gde njega nađoste, pa jel’ ste čuli Predsednika, koliko je on para od nas naroda nakrao.

Znam, komšija, ali čuo sam da je odlučio da te pare podeli narodu tako što kupuje glasove na izborima, eto pre neki dan je onaj Mirović, a on je pametan čovek, slao vozača čak u Lučane da vidi da li je to tačno i sad ćuti, neće nikom’ da kaže, čekam kada će Đilas to opet da deli, pa da se i mi malo …. znate, tu oćešemo, nego ćutite nemojte to nikom da pričate, pročuće se, a onda … slaba vajda

Jel’, častiti? Ako je Mirović to rekao, mora da tu ima nečega, ćutaću, ako nešto čujem samo ću vama da kažem, a i vi ćete … komšije smo.

Hoću komšija, ne brinite, pozdravite gospođu. 

Saga o Goranu Vesiću se nastavlja – Pošto je bekstvom izbegao susret sa oduševljenim obožavaocima nakon promocije svoje knjige u Galeriji Progres, koji su ga motkama jurili za autogram, on sada iz slobodne zone – Agencija Tanjug (agencija koja je zvanično ugašena ali i dalje radi za specijalne potrebe), crveni stolnjak, ekskluzivno odabrana televizija i ekskluzivno odabrani izveštači, lično piše krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, protiv Dragana Đilasa, Marka Bastaća, Branka Miljuša i Borka Stefanovića, za krivično delo pokušaj ubistva, jer su organizovali gore pomenute obožavaoce koji su ga jurili sa jasnom namerom da proliju krv! Kao dokaze nudi snimke „lica koje smo identifikovali, a među kojima je bilo i narkodilera”, iz čega se ne može izvući drugi zaključak do da „oni“ sve snimaju i imaju o tome dokumentaciju.

Stranka Slobode i pravde uzvraća krivičnom prijavom protiv Gorana Vesića za krivično delo lažno prijavljivanje. Uz prijavu su izdali i sledeće saopštenje:  „Pokušaj ubistva je kad zapalite kuću dok ljudi u njoj spavaju, i pucate na vrata da slučajno ne pobegnu. To se dogodilo novinaru Milanu Jovanoviću. Pokušaj ubistva je kada nekog udarite sa leđa metalnim predmetom u glavu i kada ga onesvešćenog šutirate. To se dogodilo Borku Stefanoviću. Gorana Vesića niko nije ni tukao, a kamoli udario. Građani su mu rekli šta misle o njegovom i Vučićevom projektu ubijanja Beograda. Optužbom za pokušaj ubistva Vesić je prešao sve granice …“

Sada je na potezu vrhovni tužilac. On treba da izađe i da kvalifikaciju ovih dela, kako bi tužilaštvo znalo dalji pravac delovanja.    

Nisam trta ne brine me crta” –  Nije trta Igor Mirović, predsednik vojvođanske Vlade, ćije se vozilo, sa mnogim drugim neidentifikovanim vozilima, našlo u Lučanima za vreme nedavnih tamošnjih lokalnih izbora, hrabro izjavio da je čuo da Đilas sa onih 623 miliona eura koje je opljačkao od naroda kupuje glasove birača, pa je tamo poslao svog vozača da to proveri, što je organizacija Crta okvalifikovala kao zloupotrebu službenih resursa u privatne (partijske) svrhe i po tom osnovu podnela tužilaštvu krivičnu prijavu. To Igora Mirovića, koji je privatno i pesnik, nije uplašilo pa je na svom tviter profilu svojeručno napisao sledeću pesmu:

“Hajka na vozača

Nisam trta ne brine me crta

Njihova prijava dok proklijava

Još jednom pitam, jer ne mogu da shvatim

Đilas novac kada će da vrati?”

Igor je u pravu i ne mora da se trti. Važi kao i gore. Ta prijava će da “proklijava”, sve dok vrhovni tužilac ne kaže svoj sud o njoj, a on će, kod toliko aktuelnih slučajeva, teško stići da se i tim sitnicama bavi. Šta ima veze što je, kako kažu, samo iz vojvođanskih institucija, tog dana Lučane posetilo osamnaest automobila. Ovo je organizovana zemlja i reda mora da bude – naročito kada je o izborima reč.

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime