Ostoja ne odustaje od roditeljstva ni u devetoj deceniji

0
1280
Ostoja Varčarić. Foto: Fejsbuk

Domaću javnost iznenadila je pomalo nesvakidašnja vest o jednom Srbinu iz Republike Srpske koji ni u devetoj deceniji svog života ne odustaje od roditeljstva. Ostoja Varčar, poljoprivrednik iz Razboja kod Srpca u Republici Srpskoj, nedavno je u svojoj osamdesetoj godini života dobio sina Stefana. Ali, ni ovde ne planira da se “zaustavi”.

Ostojina supruga Sanja, sa kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a kaže da sa suprugom planira i ćerku iduće godine, na šta se Ostoja smeši, odobravajući njen predlog.

Mali Stefan, koji dobro napreduje, priča ovaj srećni bračni par za Srpskainfo, uneo je radost u njihovu porodicu i kuću. Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je posle penzionisanja u Novom Sadu došla da živi sa njima u rodni kraj.

Pročitajte i  Dragačevski sabor trubača poziva Trampa, Putina i Si Đinpinga u Guču: „Zaboravite na ratove, atomsko i hemijsko oružje… ovde smo svi veseli i jednaki“

– Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoleli u Sarajevu, posle izbeglištva iz Zenice. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri ćerke – ispričao je Ostoja, koji je zakoračio u devetu deceniju života.

On kaže da je Sanju upoznao radeći u krompirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici.

Pročitajte i  Vremenska prognoza za leto nikog nije obradovala: Očekujte toplotne talase, vrelinu i sparinu

– Stefan me podmladio i mene i naš brak prosvetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći – priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću.

Sanja kaže da je on dobar i vredan, posvećen njoj i deci.

Da Vas podsetimo:  Beograđanka kao heroina siromašnog afričkog sela

– Srećna sam, naš brak je uspešan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam verovala da sam trudna, otišla sam kod lekara smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mesec dva pre porođaja, da sam trudna – priča Sanja.

Pročitajte i  Tri sestre – tri vulkanizerke: Marijana, Marina i Milena ruše predrasude o podeli zanimanja na muške i ženske

Strahovala je za ishod jer joj je pre nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve ipak proteklo u najboljem redu.

Prinova u porodici Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu porodicu smatraju vrednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati srećno detinjstvo. Njima je pomoć potrebna jer žive u teškim uslovima, ali se ipak ne žale.

Stefan je rođen 1. maja u Opštoj bolnici Gradiška, težak je 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra. Ime je dobio po Svetom Stefanu, krsnoj slavi porodice Varčar.

Katarina

opanak.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime