Osvežite dom i zaštitite odeću

0
379

Ako želite sasvim prirodne mirise i zaštitu najpre očistite kuću i ormare. Ormari se najbolje očiste tako da ih ispraznite i obrišete unutrašnju i vanjsku stranu vodom kojoj ste dodali esenciju ili belo sirće i malo sode birkabone ( ja koristim 37% sirće na 5 litara vode pola litra i čajnu kašiku sode bikarbone). Tim rastvorom čistim i podove jednom mesečno, kupatilo, tapete.

Kad se ormari potpuno osuše uzmete obične novine ne one debelih i masnih listova, lepo u 2 lista novina stavite bosiljak ili origano, (po mogucnosti osušene grančice, moze i karanfilic u prahu), pa lepo stavite na dno ormara u police. Preko novina stavite neku staru kuhinjsku krpu ili pamučne pelene ako imate i onda garderobu. Takodje u stare pamučne čarape stavite bosiljak, origano, materinu dušicu, lovorov list zavezite i okačite među ofingere sa odećom, imate zaštitu od moljaca i lep prirodan miris.

Ko voli može voštanice da umota u papirni ubrus i stavi među odeću, isto možete učiniti i sa stangicama vanilije i cimeta, mirisavi tamjan dovoljno je i da u ormare stavite sapune bilo koje, sve je to prirodan nacin da čuvate svežinu i zaštitite odeću.

Razni osveživači štete zdravlju, izazivaju reumu, alegije neki naftalini mogu da ostete vid.

V. Kosovka 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime